Hyppää sisältöön

Ravihevosten laatutammapalkkiot maksettu

Suomen Hippos on maksanut nuorten siitostammojen laatutammapalkinnon kasvattajien tileille torstaina 25.8.2016 vuoden 2015 varsomisten perusteella.

Parhaiden nuorten siitostammojen laatupalkinto on tarkoitettu suomalaisen ravihevoskasvatuksen edistämiseen ja jalostustason parantamiseen. Palkinto maksetaan suomenhevos- ja lämminveritammojen Suomessa rekisteröityjen varsojen kasvattajille. Ikäluokkafinalistien palkinto on tarkoitettu nopeuttamaan sukupolvikiertoa, ja saamaan lahjakkaat tammat aikaisemmin siitokseen.

 

Palkinto maksetaan ensisijaisesti tammoille, jotka ovat selviytyneet ikäluokan suurkilpailufinaaleihin ja suomenhevostammat varsovat 3-8 -vuotiaina ja lämminveritammat varsovat 3-6 -vuotiaina.  Näille tammoille palkinnon suuruus on 1 000 euroa. Ikäluokkakilpailujen finalisteille laatupalkinto voidaan maksaa tällä perusteella yhden kerran.

 

Ikäluokkakilpailut ovat suomenhevosilla: Kriterium, Oulu Express, Pikkupelimanni, Derby ja Villinmiehen Tammakilpailu.

 

Ikäluokkakilpailut lämminverisillä ravihevosilla ovat: Kriterium, Tammakriterium, Oulu Express, Derby, Tammaderby, Kuopio Stakes, Villinmiehen Tammakilpailu sekä Kasvattajakruunun 3- ja 4-vuotiaiden finaalit.

 

3 - 8 -vuotiaina varsoneille suomenhevostammoille ja 3 - 6 -vuotiaina varsoneille lämminveritammoille maksetaan määrärahan puitteissa 500 euron suuruinen palkinto jalostusindeksin osoittamassa paremmuusjärjestyksessä. Indeksi lasketaan varsomisvuoden lopussa.

 

Palkinto maksetaan pääsääntöisesti kilpailleille tammoille. Kilpailematon varsonut suomenhevostamma voi saada palkinnon 3-4 –vuotiaana jos sen jalostusindeksi on 120 tai yli. Kilpailematon varsonut lämminveritamma voi saada palkinnon 3-4 –vuotiaana jos sen jalostusindeksi on 120 tai yli.


Laatutammapalkkiot 2016, suomenhevoset

Laatutammapalkkiot 2016, lämminveriset ravihevoset