Hyppää sisältöön

Ravihevosille kengät jalkaan – kenkäpakko alkaa sunnuntaina 15.11.

Ravikilpailusääntöjen mukaan ilman kenkiä kilpaileminen on kielletty 15.11.–15.3. välisenä aikana.


Kenkäpakko alkaa ravikilpailuissa sunnuntaina 15.11. Kuva: Hippos/Ville Vuorinen


Sunnuntaista 15.11.2020 alkaen hevosilla on oltava ravikilpailuissa kengät jalassa. Kenkäpakko kestää neljä kuukautta, ja seuraavan kerran hevosilta saa sääntöjen puitteissa riisua kengät kilpailuissa tiistaista 16.3.2021.


Kenkäpakko alkaa sääntöjen mukaisesti joka vuosi 15. marraskuuta. Kenkäpakon taustalla on hevosen hyvinvoinnin varmistaminen, ja selkeyden vuoksi kenkäpakon alkamista ei siirretä, vaikka olosuhteet jonakin vuonna sallisivat silloin vielä kengättä ajamisen.
 
Kengän tehtävä on suojata kaviota liialta kulumiselta. Kengäksi määritellään tavanomaisten kenkien lisäksi päärynä-, muovi- ja idioottikenkä. Kengän voi kiinnittää nauloilla tai liimalla. Kavion pohjan pinnoitus ei ole kenkä. Kuvamateriaalit kengän määritelmästä löydät täältä
 
Kärkikenkä määritellään kesäaikana (16.3.-14.11.) kengäksi, mutta talvella (15.11.-15.3.) kärkikenkä ei ole kenkä, eikä se siten ole riittävä kengitys ko. ajanjaksolla. 
 
Mikäli esittelyyn tultaessa tai esittelyn jälkeen havaitaan, ettei hevosella ole kaikki kengät jalassa, hevonen jää lähdöstä pois. Jos kilpailun jälkeen havaitaan, että hevonen kilpaili ilman kenkiä, suoritus mitätöidään, palkintoa ei makseta ja valmentajalle määrätään karkea, vähintään 300 euron sakko ja mahdollinen ajo-/kilpailukielto.

Lisätietoja:


Tuomo Pekonen
Kilpailupäällikkö, Suomen Hippos
tuomo.pekonen@hippos.fi

040 557 3889