Hyppää sisältöön

Ravihevosille kengät jalkaan – kenkäpakko alkaa perjantaina 15.11.

Ravikilpailusääntöjen mukaan ilman kenkiä kilpaileminen on kielletty 15.11.–15.3. välisenä aikana.


Kenkäpakko alkaa ravikilpailuissa perjantaina 15.11. Kuva: Hippos/Ville Vuorinen


Perjantaista 15.11.2019 alkaen hevosilla on oltava ravikilpailuissa kengät jalassa. Kenkäpakko kestää neljä kuukautta, ja seuraavan kerran hevosilta saa sääntöjen puitteissa riisua kengät kilpailuissa lauantaina 16.3.2019.


Kenkäpakko alkaa sääntöjen mukaisesti joka vuosi 15. marraskuuta, ja näin ollen kaikilla hevosilla tulee olla kengät jalassa myös lauantaina 16.11. kilpailtavassa Kavioliiga Grand Prix'ssä. Kenkäpakon taustalla on hevosen hyvinvoinnin varmistaminen, ja selkeyden vuoksi kenkäpakon alkamista ei siirretä, vaikka olosuhteet jonakin vuonna sallisivat silloin vielä kengättä ajamisen.
 
Kengän tehtävä on suojata kaviota liialta kulumiselta. Kengäksi määritellään tavanomaisten kenkien lisäksi päärynä-, muovi- ja idioottikenkä. Kengän voi kiinnittää nauloilla tai liimalla. Kavion pohjan pinnoitus ei ole kenkä. Kuvamateriaalit kengän määritelmästä löydät täältä
 
Kärkikenkä määritellään kesäaikana (16.3.-14.11.) kengäksi, mutta talvella (15.11.-15.3.) kärkikenkä ei ole kenkä, eikä se siten ole riittävä kengitys ko. ajanjaksolla. 
 
Mikäli esittelyyn tultaessa tai esittelyn jälkeen havaitaan, ettei hevosella ole kaikki kengät jalassa, hevonen jää lähdöstä pois. Jos kilpailun jälkeen havaitaan, että hevonen kilpaili ilman kenkiä, suoritus mitätöidään, palkintoa ei makseta ja valmentajalle määrätään karkea, vähintään 300 euron sakko ja mahdollinen ajo-/kilpailukielto. Hevosen hylkääminen ei vaikuta Toto-peleihin.

Lisätietoja:


Tuomo Pekonen
Kilpailupäällikkö, Suomen Hippos
tuomo.pekonen@hippos.fi

040 557 3889