Hyppää sisältöön

Ravihevosen pakolliseen kilpailuvakuutukseen lisäturva 1.1.2019 alkaen

Kilpailevien ravihevosten pakolliseen kilpailuvakuutuksen liitetään lisäturva ensi vuoden alusta alkaen. Vakuutuksen uudet ehdot astuvat voimaan tiistaina 1. tammikuuta 2019.

Pakollisen kilpailuvakuutuksen lisäturva kattaa hevosen varusteet/kärryt tilanteessa, jossa seuraavat kolme ehtoa täyttyvät yhtäaikaisesti:

1.      rikkoutuminen on aiheutunut törmäyksestä toiseen valjakkoon,

2.      törmäys on aiheutunut toisen valjakon äkillisestä ja ennalta-arvaamattomasta pysähtymisestä ja

3.      pysähtyminen on aiheutunut hevosen äkillisestä sairauskohtauksesta, tapaturmasta tai muusta sellaisesta syystä, johon ohjastaja ei ole voinut toimillaan vaikuttaa

 

Vakuutus kattaa sekä tilanteen aiheuttaneen valjakon että kolarissa mukana olleiden muiden valjakoiden varusteet. Turva on voimassa Suomessa kilpailuaikana ja ainoastaan kaviouralla.

Vakuutus korvaa hevosten varusteet 20 000 euroon asti, ponien varusteet 5 000 euroon asti. Vakuutuksen omavastuu on 500 euroa per valjakko. Lisäksi varusteista vähennetään omavastuun lisäksi niiden ikään perustuva vähennys, joka on 10 % jälleenhankinta-arvosta vuotta kohden, varusteen valmistusvuotta lukuun ottamatta.

Lisäturva ei kata kolarissa olleiden hevosten eläinlääkärikuluja. Eläinlääkärikuluja korvataan jatkossakin vastuuvakuutuksesta kolaritilanteen syyttömälle osapuolelle silloin, kun vastuullinen on olemassa. Tilanteissa mahdolliset henkilövahingot katetaan nykyisillä pakollisilla lisenssivakuutuksilla, ja hevosen mahdollinen tapaturmasta johtuva kuolema nykyisellä hevosvakuutuksella.

Lisävakuutusturva korottaa pakollisen kilpailuvakuutuksen vuosimaksua ravihevosilla nykyisestä 55 eurosta 62 euroon ja raviponeilla nykyisestä 31 eurosta 33 euroon.

Lisätietoja:

Tuomo Pekonen
Kilpailupäällikkö
Suomen Hippos
tuomo.pekonen@hippos.fi
040 557 3889