Hyppää sisältöön

Ravigaalassa juhlitaan vuoden valovoimaisimpien raviurheilijoiden kanssa – tässä ehdokkaat Vuoden ohjastajaksi ja Vuoden valmentajaksi

Ravigaala järjestetään Seinäjoki Areenalla lauantaina 19. tammikuuta. Tänä vuonna osaan palkintokategorioista on asetettu ehdokkaat, ja paikan päälle saapuu runsaasti raviurheilijoita sekä väkeä tähtihevosten taustalta.

Ravigaala_19012019_sponssit_some

Vuoden ohjastaja ja Vuoden valmentaja -kategorioihin on asetettu tänä vuonna kumpaankin viisi ehdokasta, jotka ovat kaikki kutsuttu gaalaan jännittämään valintojen paljastusta. Ehdolla Vuoden ohjastajaksi ovat Mika Forss, Ari Moilanen, Hannu Torvinen, Santtu Raitala ja Olli Koivunen. Ehdolla Vuoden valmentajiksi ovat Markku Nieminen, Tapio Mäki-Tulokas, Antti Ojanperä, Aripekka Pakkanen ja Harri Koivunen.

Myös ikäluokkien parhaiksi hevosiksi on tänä vuonna asetettu ehdokkaat, joten aiempaa useampi hevonen pääsee esille gaalassa. Ikäluokkien parhaiden ehdokkaat julkistetaan gaalailtana.

Ilta huipentuu Vuoden hevosen palkitsemiseen. Vuoden hevosen ja Vuoden raviteon valitsee yleisö. Vuoden raviteko -äänestys päättyi maanantaina 7. tammikuuta, ja äänestys keräsi yli 3 800 ääntä. Vuoden hevonen -äänestys jatkuu aina gaalailtaan asti. Vuoden hevonen -ehdokkaat ovat Akaasia, Costello, Graceful Swamp, Landen Paukku sekä Ranch Kelly.

Suomen Hippoksen toimitusjohtaja Vesa Mäkinen odottaa tulevalta Ravigaalalta suuria tunteita hienon urheilun huipputapahtumia muistellessa. Hän toteaa, että Seinäjoki on hieno paikka järjestää juhlava gaalatilaisuus.

”Seinäjoelle pääsee kätevästi joka puolelta Suomea, ja Seinäjoen talousalueella on paljon hevosia”, Mäkinen sanoo.

Hippoksen kehityspäällikkö Suvi Louhelaisen mukaan on hienoa saada Ravigaala monen vuoden jälkeen Seinäjoelle.

”Päivästä erityisen tekee se, että isäntänä toimiva Seinäjoki on myös vuoden 2020 Kuninkuusravit-areena. Päivän aikana Seinäjoki saa esittäytyä ravikansalle, päivällä ravien merkeissä ja illalla juhlien isäntänä.”

Seinäjoen Ravigaala-ravit starttaavat lauantaina 19.1. kello 14. Ravikeskuksen toiminnanjohtaja Jyri Saranpää toivottaa juhlavieraat tervetulleiksi Seinäjoelle niin raveihin kuin gaalaankin.

”Seinäjoki on tapahtumien kaupunki, joka on harjaantunut vastaanottamaan vieraita. Gaala järjestetään Areenan hiljattain valmistuneessa laajennusosassa, joka luo upeat puitteet juhlalle. Radalta katsoen odotuksissa on, että ravikansa ottaa koko päivän omakseen ja aloittaa juhlatunnelman jo viikon Toto75-kierroksella raveissamme.”

Ravivuoteen 2018 mahtui lukuisia unohtumattomia hetkiä. Toimitusjohtaja Mäkinen muistaa erityisesti Ranch Kellyn juoksut Suur-Hollola-viikonloppuna.

”Ne nostavat karvat pystyyn aina vaan uudelleen”, hän sanoo.

Suvi Louhelainen mainitsee viime vuodelta erityisen hetken Rovaniemen Kuninkuusraveista.

”Kaksinkertaisen ravikuninkaan Köppisen Rovaniemen päätösmatkan voitto. Köppinen ei voittanut kuninkuutta viime vuonna, mutta sekä Köppistä ohjastaneen Ari Moilasen että Köppisen omistajaperheen onnenkyyneleet kertoivat siitä, kuinka suuri merkitys yhdellä hevosella voi olla lähimmille ihmisille. Side ravihevosen ja hevosen ympärillä toimivien ihmisten välillä on parhaimmillaan kovin merkityksellinen ja tunteikas.”

Jyri Saranpäälle sykähdyttävin hetki vuodelta 2018 liittyy paikallisten tammojen menestykseen.

”Kuningatarkilpailun eteläpohjalaismenestys kokonaisuudessaan, Akaasian voitto kruununa. Tammojen 3100 metrin loppusuora, jossa jokainen pohjalainen rynni loppuun saakka. Myös Köppisen päätösmatkan voittoseremoniat olivat vahvaa tunnetta täynnä.”

Ravigaalan illalliskortit ovat myynnissä keskiviikkoon 9.1.2019 asti osoitteessa hevosurheilukauppa.fi/ravigaala.

Lisää tietoa gaalasta löydät osoitteesta hippos.fi/ravigaala.


GAALAOHJELMA

klo 19.30 Ensimmäiset bussit hotelleista

(Sokos hotellit Vaakuna ja Lakeus sekä hotelli Sorsanpesä)

klo 19.45 Areenan ovet avautuvat gaalavieraille

klo 20.30 Gaalan avaus

Palkitsemiset ja illallinen alkavat

klo 23.30 Palkitsemiset päättyvät

Huippubileet Sanin tahdissa

klo 00.00 Ensimmäiset bussikuljetukset hotelleille

klo 01.30 Valomerkki

klo 02.00 Viimeiset bussikuljetukset hotelleille

Lisätietoja:

Hanna Laakso
Tiedottaja
Suomen Hippos
hanna.laakso@hippos.fi
040 837 8403