Hyppää sisältöön

Ravigaalaan lisää palkintokategorioita 

Lipunmyynti Ravigaalaan päättyy keskiviikkona 11.1. – viimeiset liput myynnissä 

Ravigaalan palkintokategoriat laajenevat tänä vuonna, kun ikäluokkapalkinnon saajista palkitaan sekä vuoden paras tamma että vuoden paras ori tai ruuna. Uudistus koskee 3- ja 4-vuotiaita lämminverisiä sekä 4- ja 5-vuotiaita suomenhevosia. Sama käytäntö oli voimassa vuosina 1995–2007, mutta vuodesta 2008 palkinto on jaettu sukupuolesta riippumatta vain yhdelle ikäluokan hevoselle.  

”Ravitoimittajat ry:n hallitus on jo useamman vuoden kantanut huolta siitä, että tammat jäivät Vuoden parhaita palkittaessa helposti varjoon. Vuodesta 2008 lähtien esimerkiksi Vuoden paras 5-vuotias suomenhevonen ei ole kertaakaan ollut tamma”, Ravitoimittajat ry:n varapuheenjohtaja Johanna Heinonen perustelee. 

 ”Vaikka viime vuosina lämminverisissä on ikäluokkansa parhaina palkittu erinomaisia tammoja, ei esimerkiksi vuosina 2009–2018 palkittu yhtään tammaa Vuoden 3-vuotiaana lämminverisenä.” 

Ravigaalan järjestää Suomen Hippos ry ja vuoden parhaiden valinnoista ja arviointikriteereistä vastaa Ravitoimittajat ry:n hallitus. Hallitukseen kuuluvat puheenjohtaja Jani Kanerva, varapuheenjohtaja Johanna Heinonen sekä jäsenet Iivari Ingves, Emilia Lehtonen, Riku Niittynen, Jere Törmänen ja Toni Salo. 

Valitessaan vuoden parhaita ikäluokkansa edustajia Ravitoimittajien hallitus arvioi sekä rahatilastoa että hevosten keskinäisiä kohtaamisia vuoden ajalta. 

”Etenkin suomenhevostammojen kohdalla korostui se, että niille on vähemmän omia suurkilpailuja kuin lämminveritammoille, joten harvoin hyvänkään tamman ansiot nousevat samoihin lukuihin kuin oreilla ja ruunilla”, Heinonen jatkaa.  

”Tammojen omistaminen ja kilpailuttaminen ja niiden arvon tunnistaminen on erittäin tärkeää myös lajin ja esimerkiksi suomenhevosen tulevaisuuden kannalta. Ravigaalan palkintojen arvo muodostuu siitä, että voittajat valitsevalla raadilla on valta ja usein vaikeakin tehtävä tehdä valinnat monien hyvien hevosten joukosta. Tässä tapauksessa koimme, että oli perusteltua laajentaa kategorioita”, raviurheilujohtaja Jari Haanniemi kertoo. 

Hippos ry:n ja Ravitoimittajat ry:n yhteinen tavoite Ravigaalassa on nostaa esille edellisen vuoden huippuhetkiä ja menestyneitä hevosia taustajoukkoineen.  

Ravigaala on vuosittain järjestettävä raviurheilun perinteikäs vuosijuhla, jossa palkitaan edellisen vuoden parhaita hevosia ja ihmisiä niiden taustalla. Historian 28. Ravigaalaa juhlitaan tänä vuonna Lahden Sibeliustalossa lauantaina 21.1. Illalliskortteja gaalaan on ostettavissa keskiviikkoon 11.1. asti. 

Osta illalliskortti Ravigaalaan