Hyppää sisältöön

Ravien alkamisaikoihin muutoksia 15.6. alkaen – arkipäivien pääravit alkavat kello 18.00

Ravien alkamisajat muuttuvat maanantaista 15.6. alkaen. Selkein muutos on arkipäivien pääravien alkaminen kello 18.00. Ravipäivien aikataulua muutetaan myös niin, että kilpailijoilla on riittävät lämmittelyajat. Muutoksilla pyritään selkeyttämään kaikkien sidosryhmien toimintaa.

Kuvitus, Joensuu 18.5. kuva Juho Hämäläinen
Kuva:Hippos/Juho Hämäläinen

Suomen Hippos on käynyt keskustelua raviurheilun eri sidosryhmien kanssa liittyen ravien alkamisaikoihin ja ravipäivien aikatauluihin. Maanantaista 15.6. alkaen arkipäivien (maanantai-perjantai) pääravit alkavat kello 18.00, ja arkipäivien kakkosravit alkavat kello 17.30. Lauantairavit alkavat kello 13.30. Sunnuntaina kilpaillaan kello 13.00 ja 18.00. Suurkilpailut saattavat muuttaa tiettyjen viikonloppujen alkamisaikoja. 

Koronatauon jälkeen muuttuneet alkamisajat koettiin osittain epäselviksi, ja 15.6. voimaanastuvilla alkamisajoilla pyritäänkin tarjoamaan sujuva ravipäivä kilpailijoille sekä raviradoille.

”Muutoksilla haetaan raviviikkoon selkeyttä. Kello 18.00 alkamisaika on kilpailijoille tuttu ja siihen palaaminen ei pitäisi tuottaa vaikeuksia. Alkamisaikoihin liittyvä palaute otettiin heti sidosryhmien kesken käsittelyyn, ja toivomme että näillä saadaan aikaan muutos parempaan suuntaan”, Hippoksen kilpailupäällikkö Tuomo Pekonen kommentoi alkamisaikojen muutoksia.

Ravipäivien aikataulumuutokset koskevat erityisesti lämmittelyaikoja. Kesäkuun alussa voimaanastuneet aikataulut ovat olleet paikoitellen turhan tiukat, eikä sopivia lämmittelyaikoja pystytty järjestämään kaikille kilpailijoille. Maanantaista 15.6. alkaen raveissa lämmittelyaikoja on tarjolla niin että kaikilla hevosilla on mahdollisuus riittävään lämmittelyyn. Kesken ravipäivän ei tule olemaan katkoksia lämmitysajoissa. Ravipäivien tarkemmat aikataulut tiedotetaan lähipäivinä.

Ravien alkamisajat 15.6. alkaen:

Arkiravit (maanantai-perjantai): Pääravit kello 18.00, kakkosravit kello 17.30.

Lauantai: Pääravit 13:30 (Suurkilpailut saattavat muuttaa aikatauluja)

Sunnuntai: Ravien alkamisajat 13.00 ja 18.00. Näiden alkamisaikojen lisäksi satunnaisia raveja järjestetään kello 15.00 alkaen. (Suurkilpailut saattavat muuttaa aikatauluja.)


Lisätietoja:

Tuomo Pekonen

Kilpailupäällikkö, Suomen Hippos

puh.040-5573889

tuomo.pekonen@hippos.fi