Hyppää sisältöön

Ratu Royale ja Olli Koivunen räjäyttivät suomalaiskatsomon – 3-vuotiaiden Tammaeliitin voitto EE-tuloksella 11,0a!

Elitloppet -viikonlopun toinen kilpailupäivä tarjosi upean suomalaishetken, kun 20-vuotias Olli Koivunen ajoi Vesa Santasen valmentaman Ratu Royalen keulavoittoon. Valjakko voitti 3-vuotiaiden Tammaeliitin ja löi pöytään uuden Euroopan ennätyksen 11,0a/1609m.

Ratu Royale latasi auton takaa kärkipaikalle ja puolusti sitä aggressiivisesti prässännyttä Lindy's on Firea ja Yannick Gingrasia vastaan. Avauskierros mentiin hurjasti 09,6-vauhtia, mistä piittaamaatta Ratu Royale karkasi kauas muiden tavoittamattomiin ja Olli Koivunen sai keskittyä maalintulossa ikimuistoisiin tuuletuksiin.

OlliKoivunen
Olli Koivunen

"Ratu Royale on uskomattoman nopea hevonen, joka teki mahtavan esityksen. Pelkästään se, että pääsee ajamaan kilpaa Elitloppet -viikonloppuna on hienoa. Se, että onnistuimme voittamaan täällä, on ihan uskomattoman hienoa", turkulainen ohjastajalupaus iloitsi.

Ratun Talli Oy:n kasvattama ja omistama rikkoi voittoajallaan 11,0a/1609m kolmevuotiaiden tammojen Euroopan ennätyksen. Lähdön ensimmäinen palkinto oli 150 000 kruunua.

RatuRoyale
Ratu Royale / Olli Koivunen