Hyppää sisältöön

Ratsuvarsojen EBEF-show tulevana viikonloppuna Ypäjällä

Lämminveristen ratsuhevosten European Breeding Event Finland ja Nuorten Hevosten Champion järjestetään Ypäjän Hevosopistolla tulevana viikonloppuna 28.-29. syyskuuta. Jo kymmenennen kerran järjestettävään EBEF –Show’hun ilmoittautui yhteensä 122 hevosta, joista 53 on myytävänä. Maitovarsoja tapahtumassa nähdään yhteensä 75.

002

Tapahtumat alkavat Hevosopiston Ypäjä-hallissa lauantaina klo 8.00 maitovarsojen luokilla. Ensin maneesissa nähdään este-, kenttä- ja ratsuponivarsat. Klo 13.00 alkaen vuoron saavat askellajivarsat. Lauantaina arvostellaan myös varsalliset tammat. Päivä huipentuu parhaiden FWB-, hannover- ja oldenburg-varsojen palkitsemiseen sekä koko päivän Best In Show varsan valintaan. BIS-kolmikko palkitaan rahanpalkinnon ja ruusukkeen lisäksi astutuslahjakortilla. Parhaan FWB-kantakirjaan hyväksytyn oriin jälkeläinen palkitaan Genoscoper Oy:n kiertopalkinnolla.

 

Sunnuntaina nähtävillä ovat tammatestit, kantakirjaus/jalostusarvostelut, Hannover Championat-ratsastusluokka ja Hannover-tammojen näyttelyluokka sekä Nuorten hevosten Champion. Tapahtumat alkavat klo 8.00. Nuorten hevosten Champion luokat alkavat klo 10.30 3-vuotiaiden estehevosten suorituksilla, joiden jälkeen klo 11.15 vuorossa ovat 3-vuotiaat askellajihevoset. 2-vuotiaiden NHC alkaa klo 13.45. Luokkien palkintoina on ruusukkeita sekä raha- ja/tai esinepalkintoja.

 

Tapahtuman tuomareina toimivat Anna Pajanen (FWB), Annu Stenqvist (FWB), Liisa Kaitala (FWB), Ira Hagemann (HANN) ja Bernhard Thoben (OLD) sekä Carl-Harry Frey ja Anne-Mari Pekonen. Testiratsastajana toimii Riikka Harjula.

 

EBEF-Show’hun on yleisöllä vapaa pääsy ja ilmaisen katalogin voi ladata alla olevan linkin kautta. Tapahtuman livetaltioinnista vastaa Haven yhtymä.

 

KATALOGI

 

Lisätietoja:

www.ebef-show.sporttisaitti.com

EBEF 2019 Facebookissa

 

Kaisa Niiranen

Näyttelyn johtaja

040 0812247

ebef.show@gmail.com

 

 

Ensimmäinen virallinen EBEF-tapahtuma järjestettiin Haimi-hallissa vuonna 2009. Ratsuhevoskasvattajien yhteisenä tavoitteena on edistää suomalaista ratsuhevoskasvatusta ja saada laadukkaita suomalaisia varsoja myös maailmalle. Tätä tarkoitusta varten EBEF –Show kokoaa vuosittain yhteen varsat sekä myyjät ja ostajat. Tapahtuman järjestävät yhteistyössä Suomen Hannoveryhdistys, Suomen Hippos ry sekä Hevosopisto Oy.