Hyppää sisältöön

Ratsujen ja ponien tamma- ja varsanäyttelyiden haku kaudelle 2020

Suomen Hippoksen järjestämien lämminveristen ratsuhevosten ja ponien tamma- ja varsanäyttelyiden haku kaudelle 2020 on auki. Näyttelyä tiloihinsa haluavat voivat täyttää hakemuksen 15.1.2020 asti.

shettis baby

Hippoksen tamma- ja varsanäyttelyihin ovat tervetulleita rodut, joista Hippos ylläpitää kantakirjaa. Tammat jalostusarvostellaan kantakirjan sääntöjen mukaisesti, 1-3 -vuotiaat saavat arvostelun nuorina hevosina/poneina ja arvosteluun voivat osallistua myös maitovarsat. Kasvattajapalkkiojärjestelmän uudistuksen myötä Veikkauksen tuotosta hevoskasvatukseen kanavoitavan näyttelypalkkiot ovat poistuneet lämminverisiltä ratsuhevosilta ja poneilta näyttelykaudesta 2019 alkaen johtuen maa- ja metsätalousministeriön uusista linjauksista. Suomen Hippoksen maa- ja metsätalousministeriölle tekemässä ehdotuksessa uudesta kasvattajapalkkiojärjestelmästä on kuitenkin rooli sekä tammojen jalostusarvostelulle että nuorten näyttelytuloksille. Ministeriön päätöksiä ei asiasta ole vielä olemassa.

Näyttelypaikkoja toivotaan löytyvän ympäri Suomen, jotta näyttelyt tavoittavat kaikki halukkaat osallistujat. Näyttely voidaan järjestää joko avoimena sekä rotuponeille että ratsuille ja ratsuponeille tai jompaan kumpaan keskittyen. Näyttelyn järjestäjä saa tilojen tarjoamista vastaan esittää näyttelyssä veloituksetta 3 nuorta.

Näyttelykalenteri luodaan toimitettujen hakemusten perusteella.

Lisätiedot:
Sanna Uotila
sanna.uotila@hippos.fi
p. 020 760 5257

Linkki näyttelyhakuun