Hyppää sisältöön

Ratsujen ja ponien kasvattajapisteperusteiset kasvattajapalkinnot maksettu

Ratsujen ja ponien kasvattajapalkintojen ensimmäinen osuus on juuri maksettu. Palkinnoilla pyritään edistämään kasvatustyön laadukkuutta, kasvatuksen kannattavuutta sekä koko suomalaista hevosalaa ja -elinkeinoa.

Kuva: Suomen Hippos / Ville Vuorinen

Kasvattajapalkinnot maksetaan Veikkaus Oy:n tuotosta. Kasvattajapalkintoon on oikeutettu kasvattaja, eli henkilö tai taho, joka on rekisterissä tamman omistaja varsan syntyessä. Maksettava kasvattajapalkintojen määrä on kokonaisuudessaan kaikkien rotujen osalta noin 2,6 miljoonaa euroa, ja kaikki kasvatuksen tuet välitetään täysimääräisenä suoraan kasvattajille. Palkinnoilla pyritään edistämään kasvatustyön laadukkuutta, kasvatuksen kannattavuutta sekä koko suomalaista hevosalaa ja hevoselinkeinoa.  


Ratsuhevosten ja ponien kasvattajapalkintojen tarkoituksena on edistää kotimaista hevos- ja ponikasvatusta. Kasvattajapalkinto määräytyy vuoden 2019 2-KV-tason (alue-KV) rankingpisteiden, nuorten ponien näyttelytulosten sekä ponien ravikilpailutulosten perusteella.  


Nuoret ponit ovat saaneet Hippoksen virallisten näyttelyiden I-palkinnosta 30 kasvattajapistettä, mikä tänä vuonna vastaa rahassa 270 €. 


Raviponeilla kasvattajapisteet ovat kertyneet suurkilpailusijoituksista (12-10-8 kasvattajapistettä) siten, että avoimet 

lähdöt, SM- ja Ponikuninkuusravilähdöt sekä Poniruhtinuuslähdöt ovat antaneet pisteet kertoimella 1,5. 


Seuraavassa erässä maksetaan palkinnot islanninhevosille ja sellaisille ulkomailla kilpailleille ratsuhevosille, joilla ei ole ollut voimassa olevaa kilpailulupaa Suomessa kaudella 2019.


Kasvattajapalkinnoista tämän vuoden puolella tulee maksuun vielä tammapalkkio, jonka saa poneista 100 ja ratsutammoista 60 (50 jalostusarvostelutuloksen ja 10 kilpailusuoritusten perusteella) tänä vuonna varsonutta, kriteerit täyttävää tammaa. Palkkio maksetaan varsan kasvattajalle eli tamman varsomisen aikaan omistaneelle/kasvattajarekisterissä hallinneelle.  


Kasvatustuen perusteet 2020 sekä palkintosummat
Lisätietoja:


Sanna Uotila

jalostusassistentti

020 760 5257

sanna.uotila@hippos.fi