Hyppää sisältöön

Ratsuhevosten ulkomailla saavutetut kilpailutulokset toimitettava 2.1.2020 mennessä

Suomessa syntyneille FWB-hevosille ja poneille maksetaan kasvattajarahoja ranking-pisteisiin perustuen Maa- ja metsätalousministeriön mahdollisen myönteisen päätöksen perusteella. Kasvattajapalkinnot maksetaan hevoskasvatuksen ja hevosurheilun edistämiseen käytettävästä osuudesta Veikkaus Oy:n tuotosta maa- ja metsätalousministeriön kautta.

Mahdollisista ranking-pisteiden perusteella maksettavista rahallisista kasvattajapalkkioista ei vielä ole olemassa Maa- ja metsätalousministeriön päätöstä. Ministeriölle esitetyssä tukimallissa yhtenä osana kuitenkin on edelleen kilpailusuoritusten perusteella maksettava kasvattajapalkkio. Ministeriön päätöksen ollessa myönteinen, käytetään rahanjakoperusteina Ratsastajainliiton sekä Hippoksen laskemia ranking-pisteitä. Ratsastajainliitto ei kuitenkaan nykyisin ota laskentaan mukaan ulkomailla saavutettuja tuloksia, mikäli ko. hevoselle ei ole maksettu kilpailulupaa Suomeen. Tämän vuoksi Suomen Hippos on tehnyt päätöksen, että näiden tulosten osalta pisteet lisätään kasvattajapalkkioiden perusteen toimivaan laskentaan Suomen Hippoksessa.   

Ulkomailla kilpailleet, joilla ei ole Suomessa maksettua kilpailulupaa

Ulkomailla saavutetut kilpailutulokset tulee toimittaa Suomen Hippokseen ulkomailla kilpailevista FWB-hevosista ja Suomalaisista ratsuponeista, joille ei ole Suomessa maksettua SRL:n kilpailulupaa vuonna 2019. Kasvattajien tulee toimittaa kilpailutulokset Hippokseen 2.1.2020 mennessä sähköisessä muodossa sanna.uotila@hippos.fi tai Suomen Hippos, Sanna Uotila, Tulkinkuja 3, 02650 Espoo.

Suomessa kilpailuluvan lunastaneet

Suomen Ratsastajainliitto laskee SRL:n kilpailuluvan lunastaneiden hevosten Ranking-pisteet.
SRL:n tiedote ulkomaisista kilpailutuloksista

Lisätiedot:
Sanna Uotila
sanna.uotila@hippos.fi
p. 020 760 5257