Hyppää sisältöön

Ratsuhevosten ja ponien jälkeläisarvokirjaimet ja suoritusluokkamerkinnät vuodelta 2017 myönnetty

Ratsu-ja ponivaliokunta on kokouksessaan 6.2.2018 käsitellyt jälkeläisarvokirjain- sekä suoritusluokkamerkintähakemukset. Tammojen B-arvokirjaimet on myönnetty automaattisesti tammoille, jotka ovat jalostusarvosteltuja ja joiden vähintään 1-vuotias jälkeläinen on Hippoksen näyttelyssä palkittu vähintään II-palkinnolla.

Usvaniityn Hemuli HL
Usvaniityn Hemuli 125 SH on yksi Valio-tittelin saaneista.

Suomen Hippos onnittelee lämpimästi kaikkia palkittuja!


Erityisesti Valio-tittelin hyvälaatuisten jälkeläistensä ansiosta saavuttaneita tammoja Ajoksen Hani 890 SH (Onyx v. St. Geerhof 18 SH – Kompis Douglas 24 SH), jonka kasvattaja on Riku Lahtinen ja omistaja Satu Mattila, ja Sabatini v. Stepelo 1078 SH (Libero W. v.d. Hertraksestraat – Newton v. Dorpzicht), jonka kasvattaja on R.M. Molenkamp Hollannista ja omistajat Marika ja Timo Heikkilä, sekä oritta Usvaniityn Hemuli 125 SH (Opan 21 SH – Korholan Pinocchio 35 SH), jonka on kasvattanut ja omistaa Marika Heikkilä


Jälkeläisarvokirjainten ja suoritusluokkamerkintöjen lisäksi Ratsu- ja ponivaliokunta käsitteli mm. uusien kantakirjojen avaamisiin liittyviä aloitteita. Näiden pohjalta tehtiin päätökset valmistelun aloittamisesta Suomalaisen Welsh Part-Bred ponin/hevosen kantakirjan avaamiseksi sekä Dartmoor-ponien kantakirjan uudelleen aktivoinniksi.


Suomen Shetlanninponiyhdistyksen esitys jalostusarvostelussa eläinlääkärintarkastuksessa hylättyjen oriiden hylkäyksen syyn kirjaamisesta julkiseksi herätti keskustelua ja nosti esiin tarpeen luoda yhtenäinen käytäntö arvosteltavasta rodusta riippumatta. Ponioriiden lisenssien ja jalostukseenkäyttöoikeuksien osalta selkeytetään myös tietojen julkaisemista.