Hyppää sisältöön

Rapide Lebel tulee ME-jahtiin St. Micheliin

Euroopan tavoitelluin ravuri Rapide Lebel kilpailee 30-vuotisjuhliaan viettävässä St. Michelissä. Asia varmistui tiistaina alkuillasta.

- Hyvät yhteistyökumppanimme mahdollistavat lentokuljetuksen, joka oli tulemisen ehto. Lisäksi yhteistyökumppaniemme ansiosta voimme tarjota 60 000 euron ykköspalkinnon päälle 30 000 euron bonuksen, jos kilpailussa syntyy uusi orien ja ruunien metrimittaisten ratojen maailmanennätys. Rapide Lebelin taustajoukot ilmoittivat, että he tulevat Mikkeliin nimenomaan ME-jahtiin, Mikkelin raviradan toimitusjohtaja Tuula Pihkala hehkuttaa.

Tuhannen metrin ratojen ME-tulos mailin ryhmäajossa on 1.09,3. Sen juoksi vuonna 2002 Varenne juuri St. Michel-lähdössä. Rapide Lebelin ennätys on Elitloppet-karsinnassa juostu 1.10,3. Finaalissa se meni laukan kanssa 1.10,5. Rapide Lebel on voittanut uransa 40 kilpailusta 21 ja kerännyt 1,1 miljoonan euron voittosumman.

Rapide Lebel on väläytellyt huimaa kapasiteettiaan kevään ja kesän eurooppalaisissa suurkilpailuissa. Elitloppet-finaalissa se oli kakkonen lähtölaukan jälkeenkin. Kymi GP:n voiton jälkeen se kilpaili Norjassa Forus Openissa, mutta sortui laukalle. Valmentaja Sebastien Guaraton mukaan hevonen on kuitenkin täysin kunnossa ja valmis ME-jahtiin.

Rapide Lebelin lentoseuraksi tavoitellaan myös kahta muuta ranskalaishevosta. Niiden osalta tilanne on vielä auki. Kutsun St. Micheliin on saanut myös Suur-Hollolan voittanut Target Hoss.

Jo aiemmin tulonsa St. Micheliin ovat varmistaneet viime vuoden voittaja Amour Ami, Derbyn ja Eugen Pylvänäisen muistoajon viime vuonna voittanut SE-ori Express Type ja nouseva italialaiskyky Merckx Ok. Ehdolla ollut Lisa America ei pääse sairastumisen takia mukaan.

St. Michel-ravit ajetaan Mikkelissä 16.-17.7. St. Michel-lähtö on vuorossa sunnuntaina 17.7.

Lisätietoja St. Michelistä antaa Mikkelin raviradan toimitusjohtaja Tuula Pihkala p. 015 7600 275, 040 557 9929