Hyppää sisältöön

Ranskassa kilpailevilta hevosilta edellytetään 1.6.2021 alkaen täydelliset todisteet rokotehistoriasta

Ranskan raviurheilun keskusjärjestö Le Trot on tarkentanut lääkekirjanpitovaatimuksiaan. Kesäkuun alusta alkaen maassa kilpailevilta hevosilta edellytetään todistukset kaikista influenssa- ja herpesvirusrokotuksista.

Suomen influenssarokotusohjesääntöjen asianmukainen noudattaminen riittää Ranskaan kilpailemaan pyrkiville hevosille. Suomessa hevosen herpesvirusrokote (EHV-1) ei ole pakollinen, mutta Ranskassa rokote vaaditaan kaikilta ravihevosilta.

Edellä mainitut rokotukset on pitänyt aiemmin ottaa tutun ohjelman mukaan: 1. rokotus ja 2. perusrokote 21–92 vuorokauden jälkeen ensimmäisestä. Tehoste vuosittain.

1.1.2021 jälkeen perusrokotusten väli on 21-60 vrk ja 3. perusrokotus tulee antaa 120 – 180 vrk kuluttua. Tämän jälkeen tulee tehoste antaa 365 vrk:n kuluessa. Hevonen saa Ranskassa kilpailuoikeuden toisen rokotuksen jälkeen. Rokotuksen varoaika on 4 vrk.

Nämä aikasäännöt koskevat Ranskassa molempia vaadittavia rokotuksia.

Ennen kilpailemista hevosen koko elinajan rokotehistoria influenssa- ja herpesrokotusten osalta tulee lähettää ennen lähdön ilmoittautumisen päättymistä osoitteeseen course@letrot.fi. Jos tietoja ei ole lähetetty ennen ilmoittautumisen päättymistä, ei hevonen pysty kilpailemaan. Täydellinen rokotehistoria vaaditaan kaikilta hevosilta, joiden rokotehistoriaa ei ole toimitettu sähköisesti.

Ranskan Infonet-käyttäjätunnukset omaavat henkilöt voivat täyttää rokotetiedot 1.4.2021 alkaen verkossa. Verkossa on ilmoitettava influenssarokotusten historia 1.1.2017 alkaen ja herpesvirusrokotusten historia 1.9.2018 alkaen.

Jos tarvittavat tiedot on täytetty infonettiin oikein, ei sähköpostitse lähetettyjä kopioita tarvita ennen ilmoittautumisen päättymistä.

Linkki UET:n Ranskan rokotemääräyksiin, lataa pdf-tiedosto ja katso sivu 20

Lisätietoja:

Martti Tala

Asiantuntijaeläinlääkäri, Suomen Hippos

martti.tala@hippos.fi