Hyppää sisältöön

Ranskalainen Bird Parker ravasi ME:n – Sweden Cup ruotsalaiselle Dante Bokolle

Elitloppet-viikonlopun kakkoskilpailu Sweden Cup ajettiin lauantaina. Lutfi Kolgjinin valmentama ja poika Adrianin ajama ruotsalainen Dante Boko vei puolen miljoonan kruunun ykköspalkinnon.

 

Ennen finaalia juostiin kolme karsintalähtöä. Dante Boko kiri ensimmäisessä karsinnassa hänniltä väkevästi ykköseksi. Björn Goopin rattailleen saanut italialaisori Pascia' Lest viiletti toisessa karsinnassa johtopaikalta voittoon kovalla tuloksella 09,6a/1609 metriä. Tycoon Conway Hall pinnisti kolmannen karsinnan voittajaksi johtaneen Quick Fixin rinnalta.

 

Tycoon Conway Hall veti finaalia kovalla vauhdilla, avauspuolikas paineltiin 07,7-kyytiä. Adrian Kolgjini säästi Dante Bokon voimat loppuun. Voitto tuli ajalla 10,1a. Fabrice Souloyn valmentama Pascia'

Lest eteni kakkoseksi niukasti ennen Kolgjinin tallin toista hevosta Quick Fixiä, joka voitti Seinäjoella vuosi sitten

 

"Olen voittanut suuria lähtöjä, mutta tämä oli ehdottomasti hauskin voitto. Dante Boko oli tänään tosi hyvä, ja minun oli vaikeaa ymmärtää häviäväni sen kanssa. Tunsin jo aikaisin, että ainakin johtohevosen pystymme lyömään", Adrian Kolgjini sanoi.

 

Ranskalainen voima oli valttia Elitloppet-lauantain toisessa huippulähdössä Harper Hanoverissa. Jos Verbeeckin ajama Bird Parker lähti haparoiden matkaan, mutta rynni voittoon uudella ME-ajalla 12,1/3180 metriä.

"Bird Parker on fantastinen hevonen. Se ei tarvitse kiriapua muilta. Tänään se olisi mennyt vielä kierroksen samaa vauhtia. Elitloppet-viikonlopun yleisö on hieno ja täällä riittää tunnelmaa, varsinkin nyt kun voitettiin", kokenut Jos Verbeeck kuvaili.


Timo Nurmoksen valmentama Mellby Viking juoksi vuosi sitten ME-ajan 12,5 ja sijoittui nyt neljänneksi. Suomalaiset Buck Boko ja Tir du Caux tekivät kovat tulokset, mutta niillä ei irronnut palkintosijoja.

 

Star Martini ja Up Up And Away olivat ensimmäisinä tulessa suomalaisjoukkueesta. Markku  Niemisen valmentama Star Martini kiri vahvasti viidenneksi kovalla ajalla 10,9a/1609 metriä. Up Up And Away jäi väsyvien taakse, eikä ehtinyt palkintosijoille. Blackened sai keulapaikalla kovaa prässiä 4-vuotiaiden tammojen lähdössä ja väsyi. Isto Kuisman valmentama ja Hannu Torvisen ajama April Sisu kiri tammalähdössä viidenneksi.

 

Suomalaisvoitto oli lähellä Klass I -finaalissa. Saara Purasen valmentama Wasa Warrior painui johtohevosen rinnalta keulaan ja taisteli tiukasti voitosta. Laukka vähän ennen maalia vesitti haaveet menestyksestä, ja tuloksena oli lopulta harmittava hylkäys.

Elitloppet-viikonloppu jatkuu sunnuntaina pääkilpailulla, jonka voittaja odottaa 3 000 000 kruunun jättipalkinto. Suomalaistoiveet ovat korkealla kylmäveristen Elitkampenissa, jossa nähdään huippusuomenhevosoriit Vitter ja Jokivarren Kunkku.

"Matka on mennyt tosi hyvin, joten hyvillä mielin odotetaan huomista", Jokivarren Kunkun valmentaja Antti Ojanperä kertoi.

Elitloppet-ravit ovat pelattavissa ja katsottavissa www.fintoto.fi -sivuston kautta.