Hyppää sisältöön

Ranch Kelly puolustaa viime vuoden voittoaan Suur-Hollolan finaalissa – Valmentaja haikeana välierän jälkeen

Suomessa syntyneiden lämminveristen ravihevosten vuoden pääkilpailun Suur-Hollola-ajon välierät ajettiin lauantaina Jokimaan raviradalla Lahdessa. Anne Luttisen valmentama Ranch Kelly lähtee puolustamaan viime vuoden voittoaan välieränsä voittajana. Atupem ja Hachiko De Veluwe veivät kaksi muuta välierää.

”Atupem on kova hevonen”

Atupem voitti ensimmäisen välierän. Kuva: Hippos / Hanna Laakso.

Keväällä Seinäjoki Racen voittanut Atupem palasi tauolta Suur-Hollola-ajon ensimmäisessä välierässä. Santtu Raitalan ohjastama ori juoksi matkalla takapareissa, josta se lähti kiriin viimeiselle takasuoralle kaarrettaessa. Atupem kiri kovaa ja ehti lopulta tavoittaa jo selvässä johdossa juosseen Run For Royaltyn. Antero Tupamäen valmentama Atupem voitti välieränsä ajalla 12,4a / 2140 metriä.

”Antero on tehnyt hienoa työtä hevosen kanssa. Se tuntui tosi hyvältä koko päivän ajan. Toivon, että saadaan hieno kilpailu huomiseksi, Atupem on kova hevonen”, Raitala sanoi.

Atupemin omistaa ja on kasvattanut Artun-Talli.

Välierässä toiseksi juoksi Run For Royalty, muut finaaliin juosseet olivat William Birdland ja Golda Paris.

”Hyvät odotukset huomisesta, uskon omaani”

Hachiko De Veluwe ja Jorma Kontio juhlivat toisessa välierässä. Kuva: Hippos / Hanna Laakso.

Toisessa välierässä nähtiin Hachiko De Veluwen näytös. Jorma Kontion ohjastama ruuna avasi kovaa johtopaikalle, josta se voitti helppoon tyyliin. Timo Nurmoksen valmentama Hachiko De Veluwe juoksi voittoajan 12,8a / 2140 metriä. Viisivuotiaan ruunan omistaa ja on kasvattanut Lars Ingman Oy Ab.

”Hevonen oli jo lämmityksestä asti paljon parempi tänään kuin edellisessä startissaan. Minulla on hyvät odotukset huomisesta, uskon omaani. Hachiko De Veluwe on tulevaisuuden hevonen”, Kontio kehui.

Toiseksi sijoittui hyvän kirin päätteeksi Olli Koivusen ohjastama Cameron Evo. Muut finalistit toisesta välierästä olivat Top Of The World ja Edward Ale.

”Tuli tippa linssiin”

Ranch Kelly lähtee puolustamaan viime vuoden voittoaan välierä-voittajana. Kuva: Hippos / Hanna Laakso.

Kolmannessa välierässä Ari Moilasen ohjastama Lexus Dream johti lähtöä aina loppusuoralle asti. Sen rinnalla matkannut Benjamin Evo ja toisessa parissa ulkona juossut viime vuoden Suur-Hollola-voittaja Ranch Kelly kävivät lopulta voittotaistelun. Hannu Torvisen ohjastama Ranch Kelly puristi välieränsä voittajaksi ajalla 12,4a / 2140 metriä. 

”Siinä oli taas sitä tuttua Kellyä. Tänään illalla tamma pääsee laitumelle ja saa ottaa rennosti. On haikeata, minulla tuli tippa linssiin”, valmentaja ja osaomistaja Anne Luttinen tunnelmoi.

11-vuotias Ranch Kelly juoksee uransa viimeisiä kilpailuja ennen siitokseen siirtymistä. Kelly’s Team omistaa ja Katri Rantala on kasvattanut hevosen.

Kolmannen välierän muut finalistit olivat Benjamin Evo, Sue’s Photo ja Lexus Dream. Valmentajista Tapio Mäki-Tulokas oli ainoa, joka sai kaksi hevosta (William Birdland ja Sue’s Photo) finaaliin.

Torvinen oli päivän onnistujia, hän ohjasti finaaliin kaikki kolme välierähevostaan.

”Tulee tosi mielenkiintoinen huominen. Oli hienoa, että Run For Royalty nousi omalle tasolleen, ja Top Of The World oli myös hyvä. Olen iloinen hevosten taustajoukkojen puolesta”, Torvinen kertoi. Finaalissa hän ohjastaa Ranch Kellyä.

Suur-Hollola-ajon finaali ajetaan sunnuntaina ravien kymmenentenä lähtönä noin kello 17.30. Finaalin voittaja palkitaan 120 000 eurolla.

Suur-Hollola-ajo 2019, lähtölista

1. Benjamin Evo / Mika Forss

2. Atupem / Santtu Raitala

3. Hachiko De Veluwe / Jorma Kontio

4. Run For Royalty / Pekka Korpi

5. Cameron Evo / Olli Koivunen

6. Sue’s Photo / Jukka Torvinen

7. Lexus Dream / Ari Moilanen

8. Edward Ale / Esa Holopainen

9. Ranch Kelly / Hannu Torvinen

10. William Birdland / Iikka Nurmonen

11. Top Of The World / Tommi Kylliäinen

12. Golda Paris / Antti Teivainen

Lisätietoja:

Hanna Laakso

Tiedottaja, Suomen Hippos

hanna.laakso@hippos.fi

040 837 8403