Hyppää sisältöön

Ranch Kelly laukkasi ja hylättiin kolmannessa startissaan Ranskassa

Ranskan Talvimeetingin avauspäivässä Suomea edustanut Ranch Kelly laukkasi lähdön alkumetreillä. Seuraavaa starttia tamman kalenteriin on suunniteltu maanantaille 12. marraskuuta.

ranch kelly bordeaux 2
Ranch Kelly ja Hannu Torvinen Bordeaux'n raviradalla 14. lokakuuta. Kuva: Leena Alerini

Ranch Kellyn startti Vincennesin raviradalla Pariisissa ei mennyt taustajoukkojen odotusten mukaisesti. Tamma laukkasi lähdön alkuun, ja suoritus hylättiin.

Kilpailu lähetettiin matkaan ranskalaisella volttilähetystavalla, joka poikkeaa suomalaisesta volttilähetyksestä. Volttaustilanne sujui suomalaisvaljakolta hyvin, mutta tamma siirtyi ravilta laukalle pian suoralle päästyään. Ohjastaja Hannu Torvinen taiteli hevosen takaisin raville nopeasti, mutta laukkapätkä oli ehtinyt venyä jo sen verran pitkäksi, että valjakko oli Ranskan sääntöjen mukaan hylättävä.  

Talvimeetingin avauslähdön voitti Yoann Lebourgeoisin ohjastama Traders.  

Ranch Kellyn valmentaja Anne Luttinen on kertonut, että mikäli tammalla on keskiviikon startin jälkeen kaikki kunnossa, se startannee Ranskassa seuraavaksi maanantaina 12. marraskuuta.

Kymmenvuotiaan Ranch Kellyn kilpailumatka Ranskassa jatkuu toistaiseksi. Ranskassa hevoset saavat kilpailla kymmenvuotiskauden loppuun. Suomalaistammalla on siis aikaa jatkaa kilpailemista Ranskassa vuodenvaihteeseen saakka.

Lisätietoja:

Hanna Laakso, tiedottaja, Suomen Hippos ry
hanna.laakso@hippos.fi
040 837 8403