Hyppää sisältöön

Ranch Kelly jatkaa kilpailemista Ranskassa maanantaina

Suomen huipputamma juoksee seuraavaksi Vincennesin raviradalla Pariisissa maanantaina 12. marraskuuta.

Ranch_Kelly_arkistokuva3
Ranch Kelly ja Hannu Torvinen. Kuva: Suomen Hippos / Lotta Kosonen

"Kellyllä on kaikki ennallaan, ja pirteästi se ainakin halusi juosta”, Ranch Kellyn valmentaja Anne Luttinen kertoi perjantaina ajetusta viimeistelytreenistä. 

Maanantain Prix du Languedoc -lähdössä kilpailevat urallaan enintään 600 000 euroa tienanneet lämminveriset. Kilpailumatka on 2850 metriä, ja voittaja palkitaan 42 750 eurolla. Ranch Kelly saa vastaansa muun muassa ruotsalaisen Carabinierin, jonka suomalaisyleisö muistaa vuoden 2017 Kouvolan Kymi Grand Prix'n voittajana. 

Ranch Kellyä matkustaa ohjastamaan Suomesta sen vakiokuski Hannu Torvinen. Kilpailu starttaa noin kello 15.20 Suomen aikaa, ja lähtö on katsottavissa Veikkauksen TotoTV:stä. 

Kyseessä on kymmenvuotiaan Ranch Kellyn kolmas startti Ranskassa. Ensimmäisessä lähdössään tamma löi ranskalaiset ällikällä, kun se voitti kilpailun ylivoimaiseen tyyliin. Toisella kerralla tamma oli kovien vastustajien seurassa urhea neljäs. Viimeksi Ranch Kellyn juoksu hylättiin laukan vuoksi. 

Ranch Kelly on tuonut suomalaisen raviurheilun ilosanomaa pinnalle kotimaassa. Tamman kotitalli sijaitsee Mäntyharjulla, ja paikallinen Mäntyharjun seudun Elinkeinojen kehitys Oy palkitsi sen tämän viikon torstaina järjestetyssä gaalassa Vuoden mediateko -palkinnolla. Palkintoa oli vastaanottamassa Ranch Kellyn hoitaja Heidi Konga.

Lisätietoja: 

Hanna Laakso
tiedottaja, Suomen Hippos

hanna.laakso@hippos.fi 

040 837 8403