Hyppää sisältöön

Ranch Kelly ja On Track Piraten Seinäjoki Raceen

Vuoden 2018 hevoseksi valittu Ranch Kelly nähdään huhtikuussa Seinäjoki Racessa. Tällä viikolla kilpailun kutsuun vastasivat myöntävästi myös ruotsalaishuippu On Track Piratenin taustavoimat.

1L5A0925
Anne Luttisen valmentama Ranch Kelly nousi kotimaisen raviurheilun tähdeksi viime vuonna. Kuva: Lotta Kosonen

Suomalaisen raviurheilun supertähti Ranch Kelly on saanut kutsun vuoden 2019 Seinäjoki Raceen.

 

”Ranch Kelly on itseoikeutetusti kutsuttu mukaan. Kutsu poltteli taskussa jo 2. maaliskuuta ajetun Espoon Palkinnon yhteydessä, mutta päätettiin yhdessä tamman omistaja-valmentaja Anne Luttisen kanssa odottaa muutama viikko. Hän halusi tsekata, että tammalla on kaikki hyvin. Tänään ajetussa harjoituksessa Ranch Kelly oli erinomainen, ja se ratkaisi asian”, valaisee Seinäjoen ravikeskuksen toiminnanjohtaja Jyri Saranpää.

 

Ranch Kelly raivasi viime kaudella tiensä kotimaiselle huipulle. Puhuttiin tuhkimotarinasta, sillä on perin harvinaista, että lämminverinen tekee läpimurtonsa vasta 10-vuotiaana. 

 

Ranch Kelly valittiin tammikuussa järjestetyssä Ravigaalassa äänivyöryllä Vuoden 2018 hevoseksi. Tamma ravasi viime kaudella kolme SE-tulosta ja ansaitsi palkintorahaa lähes 325 000 euroa. Uusi kausi on käynnistynyt kahdella vakuuttavalla voitolla ja Espoon Palkinnon kakkossijalla.

 

Kelly's Teamin omistama huippuravuri voitti viime vuonna klassisista suurkisoista Suur-Hollola-ajon, Suomen mestaruuden ja Tammavaltikan. Ruotsin Solvallassa ajetussa tammojen EM-lähdössä Ranch Kelly oli toinen. Syksyllä tamma kävi voittamassa Ranskan pääradalla Vincennesissä. Esityksen ylivoimaisuus herätti suurta kansainvälistä huomiota.

 

Aiemmin tällä viikolla kutsun Seinäjoelle saivat ja siihen myöntävästi vastasivat ruotsalaishuippu On Track Piratenin taustavoimat.

On Track Piraten on ruotsalaisen raviurheilun kestotähtiä: ruuna avasi uransa kolmevuotiskauden tammikuussa ja jatkaa 11-vuotiaana edelleen huipulla. Kaiken kaikkiaan On Track Piraten on juossut upean uransa aikana 144 starttia. Ensimmäisenä ruuna on ehtinyt maalin 45 kertaa.

Tänä vuonna On Track Piraten on kisannut kolmesti ja voittanut kahdesti. Ykkössijat ovat tulleet Ruotsin kovista Kultadivisioonista. Kaiken kaikkiaan ruuna on voittanut V75-tasolla ennätykselliset 32 kertaa.

”On suuri kunnia saada On Track Piratenin kaltainen pitkän linjan menestyjä Seinäjoelle. Mielenkiintoa lisää se, että ruuna ei ole koskaan aiemmin kisannut Suomen kaviourilla”, iloitsee Seinäjoen ravikeskuksen toiminnanjohtaja Jyri Saranpää.

 

Kisaan on kutsuttu Ranch Kellyn ja On Track Piratenin lisäksi Italian Trendy OK.

 

Seinäjoki Race juostaan Seinäjoen ravikeskuksessa lauantaina 13. huhtikuuta. Kisa käydään 2100 metrin matkalla.

 

 

Lisätiedot:

 

Seinäjoen ravikeskuksen toiminnanjohtaja

Jyri Saranpää (0500-567 764 / jyri.saranpaa@seinajoenravit.net)

 

Seinäjoki Race -lähdön promoottori

Mikael Mattfolk (050-501 3711 / stallravas@gmail.com)