Hyppää sisältöön

Racing Mange vei Kymi Grand Prix -voiton 2019 Ruotsiin

Joakim Lövgrenin valmentama ja ohjastama Racing Mange juoksi selvään voittoon johtavan rinnalta. Kouvolassa nähtiin myös voitokkaita viimeistelyjä Suomessa syntyneiden vuoden pääkilpailuun Suur-Hollolaan.

Racing Mange ja Joakim Lövgren olivat Kymi Grand Prix'n sankarit. Kuva: Hippos / Hanna Laakso.

Kymi Grand Prix’n kiihdytyksessä Iikka Nurmosen ohjastama Next Direction otti helposti johtopaikan. Ruuna sai rinnalleen toisen suomalaishevosen Chief Orlandon, joka kierrätti Joakim Lövgrenin ohjastamaa Racing Mangea ulkoradoilla. Ensimmäiset 700 metriä kolmatta rataa kiertänyt Racing Mange pääsi lopulta johtavan rinnalle, josta 10,5-vauhtisen avauskierroksen jälkeen kärkikaksikko hidasti tempoa hetkeksi.

Viimeiset 500 metriä tultiin taas täyttä. Racing Mange sai yliotteen Next Directionista loppusuoran alussa, eikä oriille löytynyt enää haastajaa. Voitto tuli ajalla 11,7a / 2100 metriä. Voittajan takana käytiin tiukka kamppailu muista kärkisijoista, Next Direction taisteli toiseksi ja kolmanneksi kiri ruotsalainen Handsome Brad.

Racing Mangen ohjastaja-valmentaja Lövgrenille Kymi Grand Prix’n voitto oli uran toinen. ”Mietin koko viikon ajavani johtavan rinnalta, sillä tiesin edelliskerralta, ettei täällä voi pärjätä takajoukoista. Luotin hevoseen, se on nyt parhaassa kunnossa ja pystyy silloin kahteen spurttiin. Olin yllättynyt viimeisellä 200 metrillä, että kukaan ei pystynyt haastamaan meitä”, Lövgren kertoi.

Jo 2-vuotiaana hienosti menestynyt Racing Mange on kärsinyt epäonnesta uransa ajan. ”Toivottavasti hevosen onni kääntyi nyt lopullisesti. Se on uskomaton hevonen, jonka eteen olemme tehneet paljon töitä, ja nyt tuli tämä menestys”, Lövgren hehkutti.

Rancing Mange ansaitsi Kymi Grand Prix’n voitostaan 100 000 euroa. 6-vuotiaan ruotsalaisoriin omistavat Syd Buss AB ja YTAAB AB. Valmentaja tähtää Racing Mangella ainakin kotiradan Jägersron suurkilpailuun Hugo Åbergs Memorialiin, joka juostaan heinäkuun lopussa. Oriille sopivat Lövgrenin mukaan kaikki matkat. ”Tämä on allround-hevonen, Jägersron kilpailu ajetaan lyhyellä matkalla, mutta tämä on myös pystynyt voittamaan Ruotsissa kultadivisioonan 2600 metrin matkalla. Oriille käy kaikki”, Lövgren kehui. 

Cameron Evo viimeisteli voitolla Suur-Hollolaan

Cameron Evo ihastutti viisivuotislähdössä. Kuva: Hippos / Hanna Laakso.

5-vuotislähdössä nähtiin kova avaus Callela Lisbethin ja Hotshot Lucan välillä. Olli Koivusen ohjastama Cameron Evo seurasi alussa niiden perässä ja haki johtopaikan ensimmäisellä takasuoralla. Hevonen sai rauhoittaa tahtia matkalla. Viimeisellä 500 metrillä ensimmäistä kertaa ikäluokkansa kovimpia vastaan kilpaillut Mark More tarjosi hyvän vastuksen Cameron Evolle, joka piti kuitenkin varmasti voittoon 08-vauhtisessa lopetuksessa.

”On kyllä mahtava hevonen. Taktiikan päätin, kun päästiin hyvin liikkeelle auton takaa. Cameron Evolta irtosi hyvin vauhtia lopussa, ja on kehuttava Hannu (Torvisen) Mark Morea, se antoi tosi kovan vastuksen meille. Cameron Evolla tähdätään parin viikon päästä Suur-Hollolaan, odotan sitä mielenkiinnolla”, Koivunen sanoi. 

Cameron Evon voittoaika oli 13,0a / 2100 metriä. Hevosen omistajaporukkaan kuuluvat Iivo Niskanen, Jethro Rostedt, Arvo Ylitalo ja Team KM Hästfarm. Cameron Evoa valmentaa Harri Koivunen.

Callela Ladyboss näytti parasta osaamistaan Jouni Kaikko Memorialissa

Callela Ladyboss ja Ari Moilanen hallitsivat Jouni Kaikko Memorialia. Kuva: Hippos / Hanna Laakso.

Vuodesta 1999 ajettu Jouni Kaikko Memorial keräsi Suomen tammahuiput Kouvolaan. Alussa nähtiin kova kiihdytys, jossa Callela Ladyboss piti keulat. Reippaan matkavauhdin jälkeen Ari Moilasen ohjastama tamma sai parhaan haasteen espanjalaisvieras Coumba Kukyltä. Callela Ladyboss piti kuitenkin varmasti pintansa ja toi Moilaselle kauden sadannen voiton.

Pitkään yhtenä tamman luottokuskeista toiminut Moilanen jakoi vuolaasti kehuja hevoselle. ”Se on hieno kilpatamma, joka nähtiin tänään parhaimmillaan. Se on mennyt jokaisesta startista parempaan suuntaan, mikä on hyvä Suur-Hollolaa ajatellen, joka on yksi kauden päätähtäimistä.”

Callela Ladyboss juoksi voittoajan 13,1a / 2100 metriä. Tammaa valmentaa Heikki Korhonen, joka myös omistaa hevosen.

Kouvolassa ravattiin myös muita tasokkaita lähtöjä. Kymi Montén voittoon kiri italialaisomistuksessa kilpaileva Terribile GSO. Avoimessa suomenhevosten lähdössä nähtiin paljon dramaattisia hetkiä, kun suosikki Välähdys laukkasi sekä alussa että loppusuoralla. Lähdön voitti Pyörylän Paroni, jolle voitto oli kauden ensimmäinen. Lämminveristen nelivuotislähdössä nähtiin myös laukkoja, mutta Olli Koivusen ohjastama Staro Moschino pysyi koko matkan askelillaan ja lipui ylivoimaiseen voittoon.

¨

Vapaasti käytettäviä kuvia Kymi Grand Prix -päivältä 

Ravipäivän tulokset Heppa-järjestelmässä

Lisätietoja:

Hanna Laakso

Tiedottaja

Suomen Hippos

hanna.laakso@hippos.fi

040 837 8403