Hyppää sisältöön

Pyörylän Paroni ja Lexus Dream juhlivat Kavioliiga-osakilpailujen voittoja Jokimaalla – jännittävät Grand Prix -lähdöt lähestyvät

Lauantaina Jokimaalla Kavioliiga-osakilpailujen voittoja juhlivat Pyörylän Paroni ja Lexus Dream. Osakilpailut olivat viimeiset ennen 14.11. Vermossa ajettavia Kavioliiga Grand Prix -lähtöjä. Yleisöäänestys viimeisistä GP-paikoista alkaa sunnuntaina.

Pyörylän Paroni  Iikka Nurmonen kylmäveristen Kavioliiga-osakilpailu 7.11.2020 Jokimaa kuva:Iita-Maria Ahtiainen
Pyörylän Paronin kauden avausvoitto sai hymyn valmentaja Leo Mönttisen kasvoille. Kuva: Iita-Maria Ahtiainen

Kylmäveristen Kavioliiga-osakilpailu Jokimaalla päättyi kotiradan ravurin juhliin, kun Leo Mönttisen valmentama Pyörylän Paroni ylitti maalilinjan ensimmäisenä. Voitto tuli maalisuoran värikkäiden vaiheiden päätteeksi, kun keulassa juossut Josveis laukkasi yllättäen. 

Väärä askellaji avasi kiriväylät Pyörylän Paronille, joka spurttasi voittoon. Maalisuoralla harmittavan laukan otti myös Morison, joka kamppaili lähdön ykkössijasta.

Kyseessä oli Pyörylän Paronin kauden avausvoitto, ja vaikka ykkössija antoi odottaa itseään marraskuulle asti, on valmentaja ollut kauteen tyytyväinen.

”Kiva että joskus onnistutaan tällein. Hevonen oli keväällä jotenkin huono. Se haki kuntoaan, mutta väläytteli välillä, että on nyt tuloillaan. Kokonaisuutena pitää olla tyytyväisenä kauteen”, Leo Mönttinen kommentoi voittajahaastattelussa.

Voiton myötä Pyörylän Paroni nousi Kavioliigan kylmäveripörssissä toiselle sijalle ja katseet ovatkin jo ensi lauantain GP-lähdöissä.

”Toivotaan että vielä saataisiin hyvä lähtöpaikka. 2600 metriähän ei ole Paronin mikään paras matka ja Vermossa ajetaan 2100 metrillä”, Mönttinen kommentoi.

Pyörylän Paronin jälkeen maalilinjan ylitti seuraavaksi upeasti lähtölaukkansa paikannut Tuviker, ja kolmannen sijan nappasi niin ikään lähtöön laukannut Rokin Maxi.

Jokimaalla juostiin myös lämminveristen Kavioliiga-osakilpailu, jossa voittoa juhli keulasoolon päätteeksi Markku Niemisen tallin Lexus Dream. Toiseksi lähdössä kiri komean esityksen tehnyt Kavioliiga-ensikertalainen MAS Champ ja kolmannella sijalle ylsi Workout Wonder.

Markku Niemisen talli on menestynyt Kavioliigan alkukaudella erinomaisesti. Ennen kauden ensimmäisiä Grand Prix –lähtöjä Lexus Dream on lämminveristen pistepörssissä toinen ja Don Williams viides.

Niemisen tallin ”ykköstykit” ovat kuin toistensa vastakohtia. Kaksikkoa yhdistää kuitenkin hoitaja Johanna Kyläkoski.

”Kyllä ne ovat hyvin erilaisia hevosia. Toinen on vahva ranskalainen ja toinen sitten nopea”, Kyläkoski tiivisti kaksikon erilaisuuden voittajahaastattelussa.

Kavioliigaa menestyksellä tahkonnut kaksikko kohtaakin toisensa Vermossa 14.11. ajettavissa GP-lähdössä.

”Ensi viikolla onkin sitten jännät paikat, kun ollaan samassa lähdössä Kavioliiga GP:ssä”, Kyläkoski kommentoi.


Vermon Kavioliiga Grand Prix -lähdöt kruunaavat ensimmäisen etapin

Lauantain osakilpailut olivat siis viimeiset ennen 14.11. Vermossa järjestettäviä Kavioliiga Grand Prix -lähtöjä.

Osallistujat GP-lähtöihin valitaan Kavioliiga-pistepörssien sijoitusten perusteella, ja ilmoittautuneista hevosista yhdeksän eniten pisteitä kerännyttä hevosta lunastaa suorat paikat GP-lähtöihin. Lisäksi ilmoittautuneista kolme eniten pisteitä kerännyttä pääsee valitsemaan lähtöradat etapin huipennukseen.

Ilmoittautuminen Vermon Kavioliiga Grand Prix –lähtöihin päättyy jo sunnuntaina 8.11. kello 9.00.

Kymmenen hevosen Grand Prix –lähtöihin oman mausteensa tuo viimeisen hevosen valinta. Jos ilmoittautuneita hevosia on enemmän kuin kymmenen, valitaan yksi hevonen mukaan yleisöäänestyksen perusteella. Yleisöäänestykseen valitaan ilmoitetuista hevosista enintään kolme niiden keräämien pisteiden perusteella. Hevosen tulee olla kerännyt pisteitä vähintään yhdestä osakilpailusta.

Yleisöäänestys käynnistyy sunnuntaina, kun kaikki ilmoittautuneet hevoset ovat selvillä, ja jatkuu maanantaihin 9.11. kello 9.00 asti.

Käy tutustumassa Kavioliigan pistetilanteisiin.


Nurmonen ja Nieminen olivat lauantain hahmoja

Kavioliiga-osakilpailu voiton lisäksi Markku Nieminen nappasi lauantaina valmennettavillaan voitot Suur-Hollolan Best Lady -lähdöstä Willow Pridella sekä Jokimaa Tekee Tähtiä -lähdöstä Skyfall Shinella.

Hahmo oli myös ohjastaja Iikka Nurmonen, joka ylsi kotiradallaan komeaan hattutemppuun. Illan suurin täysosuma tuli 2-vuotiaden lämminveriravureiden SHKL Hevosenomistajapokaali -lähdössä Zolamanin rattailla. Timo Korvenheimon valmennettava järjesti maalisuoralla upean kirin, joka siivitti lahjakkuuden lopulta varmaan voittoon.

Zolamanin kyvyt valmentaja tiivisti ytimekkäästi.

”Kyllä tämä ehkä kaksivuotiaana on paras mitä meillä on ollut. Tämä on todella valmiin ja aikuismaisen oloinen.”