Hyppää sisältöön

Puhti-Veikko ja Jukka Torvinen veivät Varsakunkku-finaalin Kuopiossa

Kuopiossa Sorsasalon raviradalla ravattiin tänään nelivuotiaiden suomenhevosten Varsakunkku-finaali, jossa osallistujat mittelivät 10 000 euron ykköspalkinnosta. Ensimmäisenä maaliviivan nuorten suomenhevosten kisassa ylitti ori Puhti-Veikko.

Puhti-Veikko Jukka Torvinen Kuopio Varsakunkku kuva Suomen Hippos Juhani Hynynen
Puhti-Veikon Varsakunkku-voiton ohjasti Jukka Torvinen. Kuva: Juhani Hynynen

Ohjastaja Jukka Torvinen kertoi olleensa Puhti-Veikon suhteen jo etukäteen hyvin luottavainen. Puhti-Veikko on voittanut tällä kaudella neljä kertaa, ja ennen finaalia ori onnistui nappaamaan ykkössijan Varsakunkun karsinnassa.

”Tässä hevosessa on oikein hyvä luokka ja moottori. Meille on tulossa mielenkiintoinen ensi vuosi ja tulevaisuus tämän kanssa”, 23-vuotias jämsäläisohjastaja Torvinen sanoi.


Henry Mannerin omistama Puhti-Veikko valmentautuu myös jämsäläisen Aimo Vuorisalon tallissa.

”Puhti-Veikko tuli meille kolmivuotiskeväänä”, Vuorisalo kertoi voittajahaastattelussa. ”Kyseessä on hyvä hevonen, toivottavasti se saa pysyä terveenä”, hän sanoi.

Enemmän suomenhevosista kuin lämminverihevosista tunnettu Vuorisalo totesi, että kohdalle on vaan osunut hyviä kansallisrotumme edustajia.

”Mutta sillä ei ole väliä, onko hevonen lämminverinen vai suomenhevonen, jos on vaan hyvä”, Vuorisalo sanoi.

Nelivuotiaiden Varsakunkku-finaalissa toiseksi juoksi Kyösti Baltzarin valmentama ja Sami Vehviläisen ohjastama tamma Tupla-Siro. Kolmas oli Pauli Raivion tallin Eskolan Jyräys, jonka ohjaksissa nähtiin Henri Bollström.

Voittajaseremonioihin ohjastaja Bollström pääsi suomenhevosten Tähti vs. Valiodivisioonan jälkeen. Ykkössijasta vastasi Tee Wee Paroni, jota valmentaa Pasi Haapasaari. Lähdössä toiseksi Josveis ja kolmanneksi ravikuningas Costello. 

Lämminveristen Kultadivisioonakarsinta päättyi Big Headachen komeaan kirivoittoon. Big Headachea ohjasti Iikka Nurmonen.

"Hevonen lähti kiriin tosi kovaa. Se on tosi kovassa kunnossa tällä hetkellä, varmaankin elämänsä kunnossa", Nurmonen sanoi voittajahaastattelussa. 

Hevosen valmentaja Timo Hulkkonen kertoi, että Big Headachen osalta suunnitelma on viedä se helmikuussa Ranskaan, missä se on käynyt pidemmillä kilpailumatkoilla urallaan myös aiemmin. 

Kuopion lauantairavien tulokset kokonaisuudessaan löydät Suomen Hippoksen Heppa-järjestelmästä

Lisätietoja:

Hanna Laakso
Tiedottaja, Suomen Hippos

hanna.laakso@hippos.fi
040 837 8403