Hyppää sisältöön

Propulsionin kilpailusuoritukset Ruotsissa mitätöidään, Suomen Hippos odottaa lisäselvitystä

Ruotsin raviurheilun keskusjärjestö tiedotti torstaina, että viime kevään Elitloppet-voittaja Propulsionin kilpailusuoritukset Ruotsissa mitätöidään. Hevonen on startannut kaksi kertaa myös Suomessa, ja Suomen Hippos odottaa parhaillaan Ruotsista lisäselvitystä aiheeseen liittyen.

Propulsionin kaikki kilpailisuoritukset Ruotsissa on mitätöity. Kuva: Anu Leppänen

Ruotsin raviurheilun keskusjärjestö Svensk Travsport tiedotti torstaina 29. lokakuuta lisää viime kevään Elitloppet-voittaja Propulsioniin kohdistuneesta tutkinnasta. Hevonen asetettiin kesäkuun alussa kilpailukieltoon, kun selvisi, että sille oli tehty hermojenkatkaisuoperaatio Yhdysvalloissa ennen hevosen tuomista Ruotsiin vuonna 2015. Pohjoismaissa operaatio on ravihevosilta yksiselitteisesti kielletty.

Svensk Travsport tiedotti, että kaikki Propulsionin Ruotsin kilpailut mitätöidään ja hevosen Ruotsissa voittamat yli 26 miljoonaa kruunua, eli noin 2,5 miljoonaa euroa peritään takaisin hevosen omistajalta Stall Zetiltä. Kilpailusuoritusten mitätöintien takia useiden kilpailujen tulokset muuttuvat.

Propulsion on kilpaillut Suomessa kaksi kertaa. Hevonen voitti Finlandia-Ajon vuonna 2016 ja sijoittui toiseksi vuonna 2017. Sen voittosumma Suomen kilpailuista on yhteensä 155 000 euroa.

Suomen Hippos odottaa Ruotsin keskusjärjestöltä selvitystä aiheeseen liittyen, minkä jälkeen Propulsionin kilpailusuoritukset Suomessa käsitellään tilanteen vaatimalla tavalla.

Linkki: Svensk Travsportin tiedote.