Hyppää sisältöön

Powerparkin ponimaili ja Junior Nordic King tähdittävät juhannusviikonloppua

Juhannusviikonloppuna juostaan yhteensä neljä ponilähtöä, joista kaksi on suurkilpailuja. Härmässä ajettavat A-ponien Junior Nordic King sekä B-ponien Powerparkin ponimaili ajetaan avoimina ryhmäajoina. Molempien lähtöjen voittajat palkitaan 200 eurolla.

Dynamit III Eveliina Hietanen Pomona II Oona Halme Pori 270419 kuva Hippos Hanna Laakso
Dynamit III & Pomona II kohtaavat Härmässä jälleen. Arkistokuva Porista 2019. (Kuva: Hippos/Hanna Laakso)

Perjantaina ajettava Powerparkin ponimaili B-poneille keräsi mukaan kahdeksan osallistujaa. Viime vuoden B-ponilähtöjä hallinnut kaksikko Miniatyr ja Pinja Iltanen palaavat radoille jopa kahdeksan kuukauden tauolta. Urallaan lähes puolet starteistaan voittanut ruuna tähtää kohti kymmenettä peräkkäistä voittoa suoraan tauolta, eikä ohjastajaa huolestuta ulkoradan lähtöpaikka. 

"Tauko on mennyt hyvin. Talvella poni oli helpolla, kun asuin itse Ruotsissa. Toissa talvena ponia tuli treenattua aika paljon, joten uskon, että kevyempi talvi on tehnyt sille vain hyvää. Kevät on sujunut hyvin, kerran ollaan käyty radalla ajamassa oikein positiivinen hiitti. Tavoitteena on tehdä viime vuoden kaltainen hyvä kausi ja menestyä isoissa lähdöissä. Perjantailta haetaan hyvää esitystä, ainakin lähtöpaikka on meille paras mahdollinen", Miniatyrin ohjastaja-valmentaja-omistaja Pinja Iltanen kertoo. 

Viikonloppuna perjantaina Härmässä ja sunnuntaina Porissa ahkeroiva Hietarannan Romeo ehti jo helmikuussa juosta yhden startin, mutta palaa Härmässä taas kilparadoille vajaan neljän kuukauden tauolta. Hietarannan Romeota ohjastaa sen valmentaja-omistaja Alina Myllymäki.

”Romeo odottaa innolla tauolta palaamista. Treenit ovat sujuneet samaan malliin kuin aiemmin. Sen lisäksi on uitettu, kävelty vesikävelymatolla, tehty hierontaa ja annettu laseria. Kiitos näistä hemmotteluista kuuluu Minna Rampalle. Härmän starttiin ei lähdetä suurin odotuksin, sillä sarja on hieman ylisarja, mutta lippu korkealla lähdetään ehjää juoksua hakemaan. Porissa sunnuntaina on odotukset totoon. Tulevalta kaudelta odotetaan hyviä suorituksia ja sitä myötä menestystäkin toivotaan”, Alina Myllymäki kertoo.

Junior Nordic King A-poneille lauantaina


Junior Nordic Kingissä on Noron Sissin poisjäännin myötä mukana vain neljä ponia. Jyväskylässä pitkältä tauolta palannut Pomona II jahtaa nyt toden teolla kauden avausvoittoaan Härmässä. Oona Halme ohjastaa Killerin ponieliitissä toiseksi sijoittunutta tammaa. Pomona starttaa A-ponien mailille numerolla 5. Valmentaja Mats Havulehto ohjastaa itse Hiirotarta perjantain Salamakypärät-lähdössä, mutta odottaa innolla myös Pomonan lauantain suoritusta.

"Olin oikein tyytyväinen Jyväskylän lähtöön. Aika oli oikein hyvä eikä sijoituksestakaan pääse moittimaan! Poni suoritti hyvin ja sai nyt startin alle, jonka se tarvitsi. Lauantailta odotan Pomonalta hyvää suoritusta ja uskon, että se meni Jyväskylän startisa vielä ison harppauksen eteenpäin. Jos ponilla on kaikki hyvin ja se on oma itsensä, niin uskon sen olevan aika lähellä voittoa Härmässä", valmentaja Mats Havulehto kommentoi.

Sunnuntaina juhannuspäivänä ravataan Porissa B-ponien sarja, ja A-ponit ottavat toisistaan mittaa Kauhavalla.