Hyppää sisältöön

Porissa laitettiin Suomen ennätyksiä uusiksi

Porin 76-raveissa juostiin kaksi uutta Suomen ennätystä. Toisesta uudesta ennätyksestä oli vastuussa Landen Paukku Biofarm Cupin finaalissa ja toisen uuden Suomen ennätyksen juoksi Angeliquen muistoajossa Ranch Kelly.

RanchKelly5
Arkistokuvassa Ranch Kelly

Nelivuotiaalla oriilla Landen Paukulla on nyt urallaan viisi lähtöä ja viisi voittoa, joista viidennessä hevonen juoksi uuden nelivuotiaiden oriiden ja ruunien tasoituslähetyksenä ajettavan täyden matkan (2000m ja yli) uuden Suomen ennätyksen 25,2. Biofarm Cupin finaalin voitosta ori kuittasi mukaansa 10 000 euron ykköspalkinnon. Landen Paukun on kasvattanut Jani Suonperä, joka myös omistaa, valmentaa ja ohjastaa hevosta.
Voittajahaastattelussa Suonperä totesi, että nelivuotiskauden päätähtäin Landen Paukulle on heidän kotiratansa, Kaustisen, Pikkupelimanniajo.

Ranch Kelly juoksi uuden vanhempien tammojen tasoituslähetyksenä ajettavan 2600m matkan Suomen ennätyksen Angeliquen muistoajossa. Uusi ennätys on 13,8 ja se on Ranch Kellylle jo kolmas Suomen ennätys. Tamma pitää nimissään myös vanhempien tammojen autolähetyksen täyden matkan (2000m ja yli) ennätystä ja vanhempien tammojen pitkän matkan (3000m ja yli) tasoitusajon Suomen ennätyksiä.
Tamman valmentaja kertoi voittajahaastattelussa, että Ranch Kellyä on viime aikoina treenattu yhä enemmän hevosen ehdoilla ja että se on saanut olla yötä päivää laitumella, mikä tuntuu tammalle sopivan hyvin.