Hyppää sisältöön

Porin Ravilauantai oli yhtä vauhtijuhlaa – T.Rex palasi menestyspolulle

Ravilauantain huipentaneet Kultaloimi-lähdöt päättyivät Tähen Toivomuksen ja T.Rexin voittoihin. Satakunta Senioriksi 2019 ravasi Turelius.

Annika Aalto Tapio Mäki-Tulokas T.Rex Kultaloimi Pori 270419 kuva Hippos Hanna Laakso
T.Rexin voitosta iloitsivat hoitaja Annika Aalto sekä valmentaja ja osaomistaja Tapio Mäki-Tulokas. Kuva: Hippos / Hanna Laakso

Nelosradalta lähtenyt T.Rex sai haettua keulapaikan heti kiihdytyksestä ja piti paikkansa hallitusti loppuun asti. Hevosen voittoaika oli 12,7a/2100 metriä. T.Rexiä ohjasti tuttuun tapaan Mika Forss

”Auton perässä tunsi heti, että se lähtee kuin vanhaan malliin”, Forss sanoi voittajahaastattelussa. ”Tämän hevosen matkassa olen saanut olla sen koko Suomi-uran ajan, niin kyllä se vaan vähän ekstratunnetta tuottaa”, hän jatkoi viitaten riemukkaaseen tuuletukseen, joka nähtiin valjakon ylittäessä maaliviivan.

T.Rexin valmentaja ja osaomistaja Tapio Mäki-Tulokas paljasti, että hevosen kilpailukalenteriin on suunniteltu montéa eli raviratsastuslähtöä. Ajankohtaa Kultaloimi-voitosta iloinnut ollut valmentaja ei kuitenkaan osannut vielä sanoa varmaksi.

Suomenhevosten Kultaloimen vei kovalla ajalla 22,0a/2100 metriä Tähen Toivomus. Voittoaika on myös suomenhevosten kauden kärkiaika. 


Pauli Raivion valmentama ja Henri Bollströmin ohjastama kahdeksanvuotias kuuluu suomenhevosoriiden ehdottomiin kärkinimiin, ja moni odottaa jo sen mahdollista esiintymistä Lahden Kuninkuusravien kuninkuuskisassa.

”Sinne on vielä aikaa”, Pauli Raivio sanoi maltillisesti voittajaseremonioissa. ”Mutta jos hevonen pysyy hyvänä, sinne mennään.”

Viisi- ja kuusivuotiaille suomenhevosille rajatun Satakunta Senior -kilpailun vei Risto Tupamäen ohjastama Turelius. Oriin valmentaja ja osaomistaja Eero Laitinen kertoi voittajahaastattelussa, että lähtö oli hevosen kuluvan kauden päätähtäin. Kuusivuotiaan Tureliuksen voittosumma kasvoi Satakunta Seniorin menestyksen myötä 12 000 eurolla.

Hiihtäjä Iivo Niskasen ja ravipersoona Kari Lähdekorven yhdessä omistama ruuna Victory Bonsai starttasi Porissa ensimmäistä kertaa urallaan montéssa. Uusi laji toi heti menestystä, kun Jenni Koskela ohjasti hevosella voiton SM-karsinnassa.

”Kyllä se ihmetteli vähän matkalla, että mitä tämä homma on”, Jenni Koskela sanoi. ”Kurvit otin varovaisesti, mutta tiesin, että lopussa tullaan”, hän jatkoi.

Lähtö oli Victory Bonsaille myös ensimmäinen Harri Koivusen valmennuksesta. Lauantain voiton ohjastaneen Jenni Koskelan mukaan Victory Bonsain montéura jatkuu ensi viikon lauantaina Vermon Finlandia-raveissa.

Porin Ravilauantain kaikki tulokset voit lukea Hippoksen Heppa-järjestelmästä. Vapaasti käytettäviä kuvia löytyy kuvapankista.

Lisätietoja: 

Hanna Laakso
Tiedottaja, Suomen Hippos
040 837 8403 
hanna.laakso@hippos.fi