Hyppää sisältöön

Pörhäkkä Callela Ladyboss jahtaa jälleen menestystä Porin St. Legerissä

Porin raviradalla kilpaillaan lauantaina perinteinen, 1970-luvun puolivälistä asti ajettu St. Leger -lähtö. Kilpailu on 2 600 metrin tasoitusajo Suomessa syntyneille lämminverihevosille. Lähdön voittaja palkitaan 45 000 eurolla.

Viime vuonna kilpailun vei kuopiolaisen Heikki Korhosen valmentama ja omistama Venice, joka jätti vuoden 2017 päätteeksi kaviourat taakseen ja siirtyi siitostamman tehtäviin. Korhosen tallista on kuitenkin edelleen mukana vahva edustus Porin suurkilpailussa. Toissa vuonna toiseksi sijoittunut Callela Ladyboss on yksi lähdön mielenkiintoisimmista hevosista tälläkin kertaa.

”Ladylla kävin ajamassa viimeistelyjä, ja se oli erittäin notkean oloinen ja pörhäkkä. Hyvältä siis vaikuttaa”, Heikki Korhonen kertoo.

Callela Ladyboss on kuusivuotias tamma. Kiinnostava fakta on, että samassa lähdössä kilpailee sen kaksi vuotta nuorempi sisko Callela Lisbeth. Molempien tammojen emä on huippuperiyttäjä Louise Småbo. Callela-hevoset on kasvattanut Hannu Nivola.

Heikki Korhosen tallista St. Leger -kisaan kiihdyttää myös olympiahiihtäjä Iivo Niskasen osaomistama Cameron Evo.

”Cameron Evo on huomattavasti paremman tuntuinen kuin aiemmin syksyllä. Se meni jo viime lähdössä hyvin, mutta on mennyt vielä siitä eteenpäin”, Korhonen kertoo.

Korhosen mukaan viime vuoden voittajalle Venicelle kuuluu mukavaa. Tamma on tiine, ja varsan odotellaan syntyvän ensi keväänä. Venice muistetaan kovista kilpailusuorituksistaan, mutta myös kipakasta luonteestaan. Korhonen kertoo, että luonne on edelleen tallella.

”Se on kahden muun tamman kanssa laitumella. Kun tammoille jaetaan heiniä kolmeen kasaan, Venice käy tarkastamassa jokaisen ja valitsee itselleen mieluisen, muut tyytyvät sen päätökseen”, Heikki Korhonen nauraa.

callela ladyboss
Callela Ladyboss taustajoukkojensa kanssa kesällä 2018. Vasemmalla omistaja-valmentaja Heikki Korhonen, ohjastaja Ari Moilanen ja oikealla tamman hoitaja Sarianne Hynynen. Kuva: Lotta Kosonen

Suomenhevosten puolella Porissa jännitetään nelivuotiaiden huippunimien seurassa. Satakunta-ajon finaalissa juoksee muun muassa Kriterium-voittaja Sirukasson. Oritta valmentaa nastolalainen Ari Viander ja sen ohjaksissa nähdään Mika Forss.

Tapahtumaa on tarjolla Porissa jo perjantaina. Illan ravien yhteydessä paremmuudesta kisaavat myös totopelaajat, kun Toton SM-kiertue rantautuu Poriin.

Ravien jälkeen järjestetään yleisölle avoin vihjetilaisuus Wanha Konera -sporttibaarissa. Tilaisuudessa mukana ovat ohjastajat Antti Teivainen, Hannu Torvinen, Jukka Torvinen, Olli Koivunen sekä Santtu Raitala.

Porin raviradan toimitusjohtaja Jose Laaksonen sanoo, että perjantai-illan ohjelma on hyvä startti lauantain St. Leger -päivälle. Hän kertoo, että lauantain huippupäivä on herättänyt kiinnostusta, ja ravintolakatsomo myytiin loppuun jo muutama viikko sitten.

Laaksonen on tyytyväinen myös päivän päälähdön urheilulliseen tasoon.

”Kyllä minusta voidaan puhua kaikkien aikojen kovimmasta St. Legeristä. Taso on tänä vuonna tosi laaja, ei ole yhtä niin sanottua Veniceä tai muuta suurta suosikkia mukana”, Laaksonen sanoo.

St. Leger -päivän ravit alkavat lauantaina 27. lokakuuta kello 14.

Lisätietoja:

Jose Laaksonen, toimitusjohtaja, Porin Ravit Oy

puh. 0407534615

jose.laaksonen@porinravit.fi

Hanna Laakso, tiedottaja, Suomen Hippos

puh. 0408378403

hanna.laakso@hippos.fi