Hyppää sisältöön

Pony Expressissä vahva kotiradan edustus – ”Lähtö on todella kova”

Maari Ji ja Mindi Kuusisto lähtevät puolustamaan kotirataa Oulun Pony Expressissä. Kuva: Hippos / Selma Kärkkäinen.

Maari Ji ja Mindi Kuusisto lähtevät puolustamaan kotirataa Oulun Pony Expressissä. Kuva: Hippos / Selma Kärkkäinen.

Oulu Express viikonloppuna ravataan myös A-ponien suurkilpailu Pony Express ja B-ponien suurkilpailu Ponyrace. 1620 metrin matkalla ravattavat suurkilpailut keräsivät jälleen huipputason ponikastin.

Ponien suurkilpailuja ravataan tulevana viikonloppuna niin Vermossa kuin Oulussakin. Oulun A-ponien Pony Express lähtö ravataan täytenä 16 ponin tasoistusajona, joista jopa seitsemän on kotiradan edustajia. Yksi näistä on Mindi Kuusiston suojatti 10-vuotias tamma Maari Ji.

”Meillä on aina ollut hevosia ja siten ne ovat aina olleet osa elämääni. Ajoin poniravikortin heti 10-vuotiaana ja siitä lähtien poniraviurheilu on ollut osa jokapäiväistä arkea”, kertoo hevoshistoriastaan oululainen Mindi Kuusisto.

Maari Ji:n ja Kuusiston yhteinen taival alkoi maaliskuussa 2017, kun 6-vuotias treenaamaton poni ostettiin Kuusiston perheeseen.

”Maari Ji on kiltti, mutta myös tempperamenttinen ja tammamainen. Hyvän raviponin siitä tekee sen ravivarmuus ja hyvä kipailupää”, summaa Kuusisto.

Kotiradan suurkilpailuun Kuusisto starttaa ponin kanssa hyvin miettein. Kovasta lähdöstä huolimatta luotto poniin ja kauden kuntoon on tallella.

”Poni on ennätyskunnossa ja ollut koko kauden hyvä. Jos poni on omaitsensä, uskon sen olevan kärjen lähellä. Toivon että saataisiin hyvä lähtö ja lähettiläisiin sitten ottamaan paalun poneja kiinni ja ajamaan karkuun pidempien takamatkan poneilta. Jos kaikki onnistuu niin uskon sen pystyvän neljän joukkoon” summaa Kuusisto lähdön asetelmia.

Oulussa Kuusisto ja Maari Ji starttaavat numerolta kuusi. Takamatkaan paalulta starttaaviin poneihin on 40 metriä. Valjakko starttaa seuraavan starttinsa heti sunnuntaina Kajaanissa. Tällöin oululainen kaksikko pääsee matkaan radalta yksi.

”Olisi hienoa osallistua joskus ponikuningatarkilpailuun tai muihin isoihin lähtöihin. Parhaita muistoja on kaikki voitot ja muutenkin onnistumiset”, pohtii Kuusisto.

Pony Express starttaa lauantaina klo 12:45. Oulu Express viikonloppuna ravataan myös B-ponien suurkilpailu Ponyrace, jossa kohtaavat jälleen kerran kovan tason B-ponit. Lähtö ravataan perjantaina klo 17:45 1620 m ryhmäajona.

Pony Express lähtölista 2021 >

Ponyrace lähtölista 2021 >