Hyppää sisältöön

Poniraviurheilun tähdet kohtaavat sunnuntaina Teivon Ponikuninkuusraveissa

Suomalaisen poniraviurheilun vuoden kohokohta, Ponikuninkuusravit kilpaillaan tulevana sunnuntaina 20. syyskuuta Tampereella Teivon raviradalla. Tapahtuman aikana juostaan 10 huippulähtöä, ja päivän päätteeksi valtakunta saa uudet A-ponien kuninkaalliset ja B-ponien ruhtinasparin.

Thorvald ja Maria Kiukas juhlivat viime vuonna ponikuninkuutta ja mielivät seppelöitäväksi myös tulevana sunnuntaina Teivossa. Kuva: Hippos/Suvi Hakkarainen

Tänä vuonna poikkeuksellisesti yksipäiväisenä järjestettävät Ponikuninkuusravit kilpaillaan tulevana sunnuntaina Teivossa. Tapahtumassa jaetaan kaikki perinteiset poninkuninkuustittelit, kun ponikuninkaan, ponikuningattaren, poniruhtinaan ja poniruhtinattaren titteleistä kilpaillaan kahdessa osalähdössä tällä kertaa saman päivän aikana.

Päivä alkaa 1600 metrin osamatkoilla, ja myöhemmin päivällä juostaan 2100 metrin matkat. Kokonaiskilpailun lopputulokset ratkeavat kahden osalähdön yhteenlaskettujen aikojen perusteella.

Lisäksi päivän aikana kilpaillaan nuorempien ponien pikkukunkku sekä pikkuprinsessa -lähdöt, eli poniraviurheilua on tarjolla yhteensä 10 lähdön verran.

Thorvald ja Amazon hakevat jo neljättä peräkkäistä titteliään


Ponikuninkuusravit alkavat kello 13 Ponikuningatar-kilpailun ensimmäisellä osalähdöllä. Mukana on 12 ponia, ja tänä vuonna valta vaihtuu varmuudella, kun hallitseva ponikuningatar Emmeros Bambi ei ole mukana kisassa. Aiempien vuosien kuningattaria on kuitenkin mukana jopa neljä, kun Uutelan Amarilla (Ponikuningatar 2016), Pearl Cloud (2017), Hietarannan Julia (2018) sekä teräsponi Pomona II (2012) tavoittelevat toista seppelettä urallaan. Uutelan Amarillaa ohjastaa ja valmentaa rovaniemeläinen Annareetta Kuusela, Pearl Cloudia hämeenkyröläinen Maija Alfreds, Hietarannan Juliaa valmentaa Kouvolalainen Neea Espo ja ohjastaa Fiia Espo, ja Pomona II:n valmentajana toimii sipoolainen Mats Havulehto ja ohjastustehtävistä vastaa orimattilalainen Oona Halme.

Ponikuninkaan titteliä tavoittelee 10 ponia, joista yksi erottuu seppelejahdissa muista: Thorvald hakee Teivosta jo neljättä peräkkäistä kuninkuuttaan. Mikkelistä Tampereelle saapuvaa Thorvaldia valmentaa Julia Kiukas ja ohjastaa Maria Kiukas. Ponikuninkaan tittelin on urallaan voittanut myös Oona Halmeen ohjastama ja ypäjäläisen Jutta Salmen valmentama Ekslätt Sacrifice.

Poniruhtinatar-kilpailussa viivalla on yhdeksän valjakkoa, joista Amazon hakee niin ikään neljättä peräkkäistä titteliään. Amazonia ohjastaa ja valmentaa kouvolalainen Moona Espo. Mukana on myös seitsemän vuoden takainen ruhtinatar, oululaisen Julia Saarelan valmentama ja ohjastama Farmens Tix.

Poniruhtinaan tittelistä kilpailee sunnuntaina peräti 16 ponia. Viime vuoden voittaja Circo ei ole mukana puolustamassa titteliään, mutta kahden vuoden takainen ruhtinas Eragon mielii jälleen ruhtinaaksi. Eragonia valmentaa ja ohjastaa Eveliina Hietanen Laihialta.

Lue lisää Ponikuninkuusraveista >

Lähtölistat >

Aiemmat voittajat >