Hyppää sisältöön

Poniravileiri Kaustisella 10. – 12.6.

Kaustisella alkaa perjantaina sunnuntaihin saakka kestävä poniravileiri. Järjestäjinä toimivat Pohjoisen raviradat Rovaniemi, Tornio, Oulu, Kaustinen, Ylivieska, Kajaani, Seinäjoki ja Vaasa. Leirille osallistuu 26 lasta, jotka ovat iältään 8-14 vuotta. Leirin johtajina toimivat Heli Myllykoski ja Anne Kivimäki Seinäjoen raviradan nuorisopuolelta.

Keiju-Prinssi_JuliaKiukas_su6_ik

”Leiri on ratojen yhteistyön ansiota. Alkuperäinen idea oli Oulun raviradan puheenjohtaja Kari Erikssonin. Hän heitti pallon minun suuntaani tietäen Kaustisen hyvät mahdollisuudet leiripaikkana. Meidän mielestämme alalla tulisi satsata nuoriin, jotta saisimme uusia harrastajia ja ammattilaisiakin lajiimme”, kertoo Kaustisen raviradan kilpailusihteeri Helena Balac.

Leiripaikkana toimivat Kaustisen raviradan alue ja Raviopiston majoitustilat. Ruokailut järjestetään raviradan ravintolassa. Leirin ponit ovat osaksi Seinäjoen poniravikoulusta, osaksi yksityisiltä hevosenomistajilta Kaustisen ympäristöstä. Leirillä on ohjaajia noin 20, ja heidän apuna on Pohjoisen ratojen ravinaisia.

Laajamittaisen yhteistyön näytteenä myös Kaustisen Raviopiston opiskelijat osallistuvat leirin tapahtumiin avustajina, ja lisäksi he kertovat opiskelusta hevosalalla. Raviopiston opettajat pitävät puolestaan valjastyöhön ja hevosenhoitoon sekä valmennukseen liittyviä tunteja. Jokainen leiriläinen valmistaa muistoksi talutusnarun.

Ohjelmaan kuuluu reilusti käytännön harjoituksia ja ponilla ajoa. Lisäksi odotettavissa on tähtivieraita, kun leirillä piipahtavat Suomen poniohjastajien kärkeen kuuluva Eveliina Hietanen ja raviohjastaja Santtu Raitala.

Puuhakkaiden päivien päätteeksi illat vietetään leikkien ja yhdessä oleskellen sekä iltanuotion loimusta nauttien. Kaikki leiriläiset valokuvataan hoitoponinsa kanssa, ja näin he saavat mukaansa mukavan muiston. Päätöspäivänä pidetään leirikilpailu ja suoritetaan vanhempien läsnä ollessa todistusten jako.

Lisätietoja,
Helena Balac, Kaustisen ravirata 050-307 8134
Heli Myllykoski, Seinäjoen ravirata 050-5860813
Marjo Kaivolahti, Kaustisen Raviopisto 044-5645247