Hyppää sisältöön

Ponipowerii!-video julkaistu – hevosala esillä myös Educa-messuilla

Poniraviurheilu pitää sisällään kilpailemisen lisäksi paljon muutakin. Harrastuksen parissa lasten ja nuorten sosiaaliset ja motoriset taidot kehittyvät, samoin vastuuntunto ja suunnitelmallisuus. Ponien kanssa työskentely vaatii keskittymistä ja hetkessä olemista, erilaisten tilanteiden huomioimista ja ennakointia. Ponin käytös antaa välitöntä palautetta siitä, miten tässä kaikessa on onnistunut, ehkä jopa tehokkaammin, kuin läsnä olevan aikuisen ohjeet.

”Varsinais-Suomen Hevosjalostusliiton Ponipowerii! -hanke mahdollisti meille tilaisuuden kertoa sanoin ja kuvin poniraviurheilun tarjoamista mahdollisuuksista lasten ja nuorten parissa. Tallenne on tarkoitettu ennen kaikkea niille, jotka eivät poniraviurheilua vielä tunne, mutta koemme onnistuneemme, jos se ilahduttaa myös raviurheilussa pidempään mukana olleita”, kertoo toiminnanjohtaja Virpi Ylitalo Varsinais-Suomen Hevosjalostusliitosta.

Ponipowerii!- video julkaistiin Turun Kavioliiga-raveissa lauantaina 30.11. ja sen toivotaan leviävän mahdollisimman laajasti somen ja muiden sähköisten kanavien kautta, videota saa vapaasti jakaa eri kanavissa.

”Turvallisessa ympäristössä ja ohjatussa toiminnassa lapset saavat kokea niin onnistumisen iloa kuin epäonnistumisien tuomia pettymyksiäkin. Lapset saavat hyviä oppeja koko loppuelämää varten, kertovat iloisina Ponipowerii! -hankkeen naiset Maret Ehrlund, Riikka Mustonen ja Virpi Ylitalo.


Ponipowerii!- videon avulla tullaan esittelemään raviurheilun nuorisotoimintaa myös 24.-25.1.2020 järjestettävillä opetus- ja kasvatusalan Educa-messuilla, jossa hevosala on Hevostellen-hankkeen myötä ensimmäistä kertaa tässä laajuudessaan mukana. Hevostellen -hanke on Hippoliksen koordinoima hanke, jossa myös Suomen Hippos ja Suomen Ratsastajainliitto ovat mukana.

Katso Ponipowerii!-video tästä.

Ponipowerii-hanke

Hevostellen-hanke

Educa-messut


Lisätietoja Ponipowerii!-hankkeesta:


Varsinais-Suomen Hevosjalostusliitto ry
Virpi Ylitalo
Metsämäen ravirata
20380 Turku
040-7473 432 tai 02-273 0254
www.hevosjalostusliitot.fi/varsinaissuomi

Lisätietoja raviurheilun nuorisotoiminnasta:

Suomen Hippos ry
Helena Hyvämäki-Mäenpää
nuorisotoiminnan koordinaattori
040 6464 609
helena.hyvamaki-maenpaa@hippos.fi
www.hippos.fi