Hyppää sisältöön

Ponioripäivien ensimmäisenä päivänä esillä laadukkaita shetlanninponeja

Hevosopistolla Ypäjällä järjestettyjen Ponioripäivien ensimmäisenä päivänä jalostusarvostelussa oli yhdeksän shetlanninponioritta. Oriiden määrä oli aiempia vuosia vähäisempi, mutta laadultaan oriita olivat hyviä.

image

Päivän korkeimmilla pisteillä ja I palkinnolla palkittiin Kakkulanmäen Virgil 261 SH (Salut III 140 SH – Sammalisen Vanilla, Gläntans Pirat 79 SH). Oriin ovat kasvattaneet Miia Kondratjeff ja Sari Rasi ja sen omistaa Roger Lumberg. Lautakunnan mukaan ori on kehittynyt valtavasti siitä, kun se esitettiin oripäivillä ensimmäisen kerran kolmevuotiaana vuonna 2015. ”Ori edustaa kevyempää tyyppiä ja se on sopusuhtainen. Liikkeissä oli hyvä tahti ja erittäin hyvä kintereen työskentely”, kuvailevat alkuperämaan tuomari Jane Barry ja lautakunnan varapuheenjohtaja Tuula Pyöriä. ”Tuollaista laukkaa näkee harvoin shetlanninponilla”. Yleisesti ottaen ponien laatu oli hyvä ja kaikki ponit esitettiin vuodenaikaan nähden hyvässä kunnossa.


Jalostusarvostelussa II palkinnon saivat oriit Pirttirannan Gold (Köllnäs Gor-Tex 136 SH – Bäckdalens Sunshine 1126 SH, Tunstas Domingo), Kakkulanmäen Iceman (Salut III 140 SH – Kaunisrannan Iines 1275 SH, Galant 71 SH), Rhymester Wilson (Junibackens Lotus 153 SH – Sonnet v. Stepelo 1079 SH, Libero W. v.d. Hertraksestraat), Little Concerto (Oskar 142 SH – Björknäs Jazzette 1244 SH, Jolly Roger of Marshwood), Promisehill Fairy Fliss 314 SH (HRE Fetlar 200 SH – Beaudesert Autumn, Threapwood Venture) ja Sammalisen Konstantin (Victor v. Stepelo 141 SH – Kaunisrannan Florence, Bonance v. Dorpzicht 93 SH). Hyväksynnän jalostusarvostelussa ilman palkintoa saavuttivat oriit Atimo (Zentor RS 562 – Timja, Epol RS 371) ja Specific’s Magic (Corsendonck v. Stepelo 175 SH – Sammalisen Iiris, Gläntans Pirat 79 SH).


Pirttirannan Gold palkittiin parhaan käyttökokeen suorittajana Suomen Shetlanninponiyhdistyksen ruusukkeella. Lautakuntaa miellytti erityisesti oriin asenne työntekoa kohtaan.


Ponioripäivät jatkuvat sunnuntaina gotlanninruss-, new forest- ja welshponien arvostelulla.

Aikataulut 


Oriiden lausunnot ovat luettavissa Heppa-järjestelmästä ja oriiden kuvat löytyvät Suomen Hippoksen kuvapankista.


Lisätietoja:
Suomen Hippos ry

Minna Mäenpää, jalostusjohtaja, p. 040 511 2067