Hyppää sisältöön

Ponioripäivien 2017 osallistujat ja aikataulu

Vuoden 2017 Ponioripäivillä nähdään yhteensä 33 oritta. Tapahtuman osallistujat ja orikohtainen aikataulu on julkaistu. Ponioripäivät järjestetään Ypäjän Hevosopistolla 22.-23. huhtikuuta.

IMG_0225
2016 shetlanninponien parhaana palkittiin Usvaniityn Harry. Oikealla kuvassa Usvaniityn Jerry. Kuva Pirje Fager-Pintilä

Ponioripäivät alkavat 22. huhtikuuta shetlanninponioriiden arvosteluilla. Shetlanninponeja ilmoitettiin yhteensä 21. Oriiden rakennearvostelut alkavat lauantaina klo 8.30. 3-5-vuotiaat shetlanninponit palkitaan alustavan aikataulun mukaan klo 13.45 ja 6-vuotiaat sekä vanhemmat noin klo 17.10 alkaen.

 

Sunnuntaina 23. huhtikuuta Ponioripäivillä nähdään newforest-, connemara ja gotlanninrussoriit sekä yksi vuononhevosori ja yksi welshori. Newforestoriita arvostellaan kuusi, connemara- ja gotlanninrussoriita kaksi. Sunnuntaina rakennearvostelut alkavat klo 8.45 ja oriiden palkitsemiset alkavat arviolta klo 13.30.

 

Lautakunnassa toimivat tänä vuonna Anna Pajanen (pj), Tuula Pyöriä ja Jane Barry (GB) sekä Minna Mäenpää (siht.)

 

Ponioripäivien väliaikaohjelman nähdään Shetlanninponiyhdistyksen järjestämään ohjelmaa. Tapahtumaan on vapaa pääsy.

 

Aikataulu ja lisätietoja www.hippos.fi/ponioripaivat

Ponioripäivät Facebookissa: www.facebook.com/ponioripaivat

 

Ponioripäivillä jalostukseenkäyttöoikeutta hakevat vuonohevos-, gotlanninruss- ,newforest- ja connemaraoriit. Lisäksi Ponioripäivillä nähdään welsh- ja shetlanninponioriita, jotka jalostusarvostellaan. Kaikki oriit käyvät läpi eläinlääkärintarkastuksen ja rakennearvostelun. Lisäksi niiden liikkeet esitetään vapaana. Osa oriista suorittaa myös käyttökokeen, joka voi olla joko ratsastus-, ajo- tai ohjasajokoe. Jalostukseen hyväksytty ori saa rodusta riippuen joko muutaman vuoden tai elinikäisen jalostukseenkäyttöoikeuden.