Hyppää sisältöön

Ponioripäivät päättyivät kuuden oriin palkitsemiseen

Vuoden 2017 Ponioripäivät päättyivät kuuden oriin palkitsemiseen. Rakennepisteiden keskiarvolla mitattuna päivän paras oli welsh cob Storhaugs Crusader 25 WD, jonka on kasvattanut Hilde Solberg ja omistaa Soila Järvinen. Yhteensä neljä oritta palkittiin I palkinnolla.

Storhaugs Crusader ja Soila Järvinen 23042017 Kahisaari
Storhaugs Crusader 25 WD ja omistaja Soila Järvinen. Kuva Leena Kahisaari

Päivän parhaaseen rakennepisteiden keskiarvoon 8,3 ylsi D-section welshori Storhaugs Crusader 25 WD (Nebo Crusader). Storhaugs Crusaderin 25 WD lisäksi I palkinnon saivat connemara Goldrock Laddie 33 C (Golddigger Laddie 9 C), vuonohevonen Trollguten 10 F (Mykletind) ja newforest Horshaka Je T'aime 44 NF (Burley Time Lord), jotka kaikki saivat toistaiseksi voimassa olevan jalostukseenkäyttöoikeuden.

 

II palkinnolla palkittiin newforestori Snowberry Aton 48 NF (Stackarps Pioneer 31 NF) ja 3-vuotias gotlanninruss Ai.Ka. Jupiter (Jabb KL 34 RUSS).

 

- Näimme muutaman oikein hyvän yksilön ja muutaman ei niin hyvän, mutta kaiken kaikkiaan viikonloppu oli hieno kokemus. Erityisesti pidin Suomessa käytössä olevasta arvostelutavasta, jossa oriit esiintyvät sekä maasta esittäjän kanssa, että vapaana ja osa nähtiin ajossa tai ratsain, orilautakunnan jäsenenä ensimmäistä kertaa Suomessa toiminut Jane Barry Iso-Britaniasta kertoi näkemyksiään viikonlopusta.

 

Lautakunnan puheenjohtaja Anna Pajanen lähetti kiitoksensa oriiden taustajoukoille.

- Ponit olivat hyvässä kunnossa ja hyvin valmisteltuja. Käyttökokeessa useat osoittivat olevansa hyviä ratsuja, Pajanen kehui.

 

Oriita His Highness (Mallards Wood Spot On), Horshaka Viva la Vida 45 NF (Park's Talent 37 NF), Jack of All Trades (Backley Sam), Obsidian Elf (Hollybrooke Rambler), Piktor (Furir 17 RUSS) ja Zitherbay Leaid O'Hara (Dark Edition 31 IC) ei hyväksytty jalostukseen.

 

Livetaltioinnit tapahtumasta Uudet Hevoskasvattajat Facebook-sivulla

Palkittujen oriiden rakennekuvat Suomen Hippoksen kuvapankissa

Ponioripäivät Facebookissa: www.facebook.com/ponioripaivat

 

Ponioripäivillä jalostukseenkäyttöoikeutta hakevat vuonohevos-, gotlanninruss- ,newforest- ja connemaraoriit. Lisäksi Ponioripäivillä nähdään welsh- ja shetlanninponioriita, jotka jalostusarvostellaan. Kaikki oriit käyvät läpi eläinlääkärintarkastuksen ja rakennearvostelun. Lisäksi niiden liikkeet esitetään vapaana. Osa oriista suorittaa myös käyttökokeen, joka voi olla joko ratsastus-, ajo- tai ohjasajokoe. Jalostukseen hyväksytty ori saa rodusta riippuen joko muutaman vuoden tai elinikäisen jalostukseenkäyttöoikeuden.