Hyppää sisältöön

Ponikypärien hakuaika on käynnissä 16.-31.3. 

kuvituskuva poniraviurheilu

Ponikypärät-sarjan haku on auki 16.3.-31.3. Sarjaan voi hakea poniohjastaja, jolla on omassa valmennuksessa poni, tai ohjastaja, joka saa säännöllisesti kilpailla ulkopuolisen henkilön valmennuksessa olevan ponin kanssa. Ponikypärissä ei ole ikärajaa eikä lisenssirajoituksia.  

Ponikypärät-sarjassa ei ajeta varsinaisia osalähtöjä kuten muissa Hippoksen ohjastajasarjoissa, vaan osallistujat kilpailevat poneineen tavallisissa ponilähdöissä sen mukaan, minkälainen poni osallistujalla on. Mukaan voi hakea A- tai B-kategorian ponilla. 

Sarja järjestetään 1.5.-31.8.2023. Toukokuun ja elokuun välisenä aikana ohjastajat kilpailevat valitulla ponillaan vapaasti omissa sarjoissaan ympäri Suomen. Pisteitä lasketaan A-kategorian poneilla kahdeksasta parhaasta lähdöstä, B-kategorian poneilla kuudesta parhaasta lähdöstä. 

Ponikypärät-sarjaan valitaan enintään 50 osallistujaa. Sarjaan voi osallistua yhdellä ponilla. Jos hakijalla on useampi poni valmennuksessaan, hänen tulee päättää etukäteen, millä ponilla hän haluaa osallistua Ponikypäriin. 

Jos poniohjastaja kilpailee esimerkiksi naapurin tai muun ulkopuolisen tahon valmentamalla ponilla säännöllisesti, hän voi hakea Ponikypäriin toimittamalla valmentajan suostumuksen siihen, että poniohjastaja voi hakea kyseisellä ponilla mukaan Ponikypäriin. 

Pisteitä osallistujat saavat ajettujen lähtöjen sijoitusten mukaan. Kuten Salama- ja Montekypärissä, rikkeistä vähennetään pisteitä. Säännöt julkaistaan kokonaisuudessaan ennen kilpailuajan alkamista. 

Ponikypärille järjestetään touko-elokuun aikana koulutusta. Ponikypärissä on kaksi voittajaa, A-kategorian ponien ja B-kategorian ponien voittaja, jotka saavat kutsun seuraavaan Nuorisogaalaan. Molemmissa kategoriassa kolme parasta palkitaan tuotepalkinnoilla. Kaikki osallistujat palkitaan mitaleilla. 

Hakuohjeet: 

Hakuaika alkaa 16.3. ja päättyy 31.3. kello 23.59. Sarjoihin haetaan videohakemuksella.  

Hakemuksessa voi vapaasti kertoa omasta raviurheilutaustastaan ja tavoitteistaan, ja miksi juuri sinut tulisi valita. Kerro videolla, minkä nimisellä ponilla osallistuisit sarjaan. Mainitse myös yksi aihe, josta haluaisit koulutuksen kauden aikana. 

Videon tulee olla 2-3 minuuttia pitkä. 

Hakemusvideo lähetetään Suomen Hippokseen Hanna Närhiselle, hanna.narhinen@hippos.fi 

Videon voit lähettää esimerkiksi WeTransfer-palvelun kautta tai voit myös lähettää Google Drive-linkin tai YouTube-linkin videoosi sähköpostitse. Varmistathan Google Drivea tai vastaavaa palvelua käyttäessäsi, että linkin voimassaoloaika ulottuu vähintään 31.3. asti. 

Videon lisäksi laita viestiin: nimi, sähköposti ja puhelinnumero. Alaikäisten tulee toimittaa myös huoltajan suostumuslomake allekirjoitettuna. 

Saat vahvistuksen videon saapumisesta perille antamaasi sähköpostiosoitteeseen yhden arkipäivän sisään videon lähettämisestä. Olethan yhteydessä Hanna Närhiseen (hanna.narhinen@hippos.fi / 040 621 4424), jos sinulla on ongelmia videon lähettämisessä.