Hyppää sisältöön

Ponikuninkuustittelit ratkaistaan Teivossa 20.9.2020

Ponikuninkuusravit järjestetään yksipäiväisenä tapahtumana Tampereella Teivon raviradalla sunnuntaina 20. syyskuuta. Tuolloin jaetaan kaikki perinteiset ponikuninkuustittelit.

Poninkuninkuustittelit jaetaan tänä vuonna Teivon raviradalla 20. syyskuuta. Kuva:Hippos/Suvi Hakkarainen

Poniraviurheilun vuoden päätapahtuma järjestetään syyskuun 20. päivä Tampereen Teivon raviradalla. Yksipäiväisessä tapahtumassa jaetaan kaikki perinteiset poninkuninkuustittelit. Ponikuninkuusravit oli määrä järjestää 12.-13.9. Kaustisella, mutta kasvaneet koronavirustartuntamäärät johtivat tapahtuman peruuntumiseen. 

Kaustisen tapahtuman peruunnuttua, oli selvää, että poniraviurheilun vuoden päätittelit tulee päästä jakamaan. Muutamat radat osoittivatkin nopeasti halukkuuteensa Poninkuninkuusravien järjestäjäksi. Lopulta tapahtuman järjestäjäksi valikoitui Teivo.

”Hienoa, että kentältä löytyi nopeasti vapaaehtoisia järjestäjiä. Teivo valikoitui tähän tilanteeseen parhaaksi, sillä raviradan varikkoalue on laaja ja siellä on mahdollista pitää riittävät turvavälit. Teivossa ei olla syyskuun lopussa myöskään niin sään armoilla, kun katokset riittävät kaikille osallistujille”, Suomen Hippoksen poniraviurheiluvastaava Anni Järvinen kommentoi.

Kun tieto Ponikuninkuusravien peruuntumisesta oli saavuttanut Teivon, tarjoutui rata nopeasti järjestämään ”Ponkkarit” Tampereella.

”Halusimme mahdollistaa poniraviurheileville nuorille heidän vuoden päätapahtumansa. Teivossa on valmius ajaa kilpaa lyhyelläkin varoitusajalla ja pystymme järjestämään myös poikkeusaikana turvalliset ravit. Teivo kiittää jo ennakkoon talkoolaisiksi ja yhteistyökumppaneiksi lupautuneita”, Teivon raviradan nuorisovastaava Viena Kauppi kommentoi.

Ponikuninkuusravien uusi päivämäärä pyrittiin löytämään mahdollisimman lyhyen ajan päästä. Syyskuun 20. päivä Lappeenrantaan kaavaillut poniravit siirrettiin Hippoksen ja raviradan yhteisymmärryksessä myöhemmäksi syksyyn.

Kaksipäiväiselle Ponikuninkuusraveille etsittiin peruuntumisen jälkeen vaihtoehtoista järjestämistapaa, ja vaihtoehtoina pyörivät yksipäiväisen tapahtuman lisäksi useampien kilpailupäivien jakautuminen useammalle paikkakunnalle. Jotta tittelit saadaan ajettua tänä syksynä, tarvittiin sääntömuutos kilpailun sääntöihin, sillä alkuperäisten sääntöjen mukaan ponikunikuuslähdöissä ajetaan kaksi osamatkaa kahtena eri päivänä. 

Lisätietoja:

Anni Järvinen

Poniraviurheiluvastaava, Suomen Hippos ry

anni.jarvinen@hippos.fi

puh.040 505 1963


Viena Kauppi

Nuorisovastaava

Tampereen Ravirata Oy

viena.kauppi@teivo.fi

puh.050 477 0450