Hyppää sisältöön

Ponikuninkuusravit saa oman TV-lähetyksen – suora lähetys Kaustiselta sunnuntaina 13.9.

Kaustisella 12.-13.9. ravattavat Ponikuninkuusravit näytetään kotikatsomohin TV-kanavapaikalla 26. Ponikuninkuusraveja on järjestetty jo vuodesta 2005, ja ne näkyvät nyt ensimmäistä kertaa omana televisiolähetyksenään.

Ponikuninkuusravit näkyvät tänä vuonna televisiossa. Kuva: Hippos/Suvi Hakkarainen

Vuoden 2020 Ponikuninkuusravit näkyvät ensimmäistä kertaa tv-lähetyksenä tässä laajuudessa, kun kanavapaikalla 26 nähdään Suomen suurimpien poniravien tunnelmia. Maaseudun Tulevaisuus on mukana mahdollistamassa lähetyksen. Sunnuntaina 13.9 näkyvässä suorassa lähetyksessä kerrataan lauantain päätapahtumat sekä tutustutaan ravimaailman tulevaisuuden tähtiin. 

”Ravialan nuorisotoiminta tarvitsee sille kuuluvan näkyvyyden ja sitä myös kautta arvostuksen. Maaseudun Tulevaisuudessa on viime aikoina panostettu valtavasti raviurheilun näkyvyyteen ja siihen ajatusmalliin sopii myös Ponikuninkuusravien näkyvyyden takaaminen TV-kanavalla 26. TV-näkyvyydellä toivottavasti saadaan uusia innokkaita harrastajia ja jo lajin parissa oleville nuorille intoa jatkaa hyvän harrastuksen parissa. Tämän päivän nuoret on se joukko, jolla raviurheilu lajina pysyy elinvoimaisena myös tulevaisuudessa”, Maaseudun Tulevaisuuden myyntipäällikkö Jussi Korkia-Aho kertoo.

”Kuten kaikissa lajeissa myös raviurheilussa on ensiarvoisen tärkeää, että nuorisotoiminta on mahdollisimman vireää. Nuorisotoiminnan kautta saadaan harrastajamäärät kasvuun ja sieltä nuorista kasvaa myös tulevat lajin ammattilaiset. Ei voi kuin ihailla nuorisotoiminnan parissa työskenteleviä ja toiminnassa mukana olevia. Raviurheilun nuorisotoiminta kannustaa nuoria aktiivisuuteen ja vastuunkantoon, josta on paljon hyötyä nuorten tulevissa elämän vaiheissa”, Korkia-Aho jatkaa.

Myös Kaustisen raviradan toiminnanjohtaja Jyri Ahonen on tyytyväinen MT:n ja Ponikuninkuusravien yhteistyöhön. 

”On todella hieno juttu, että saatiin yhteistyösopimus näkyvyydestä tehtyä. Maaseudun Tulevaisuus näki tässä mahdollisuuden olla mukana tärkeässä asiassa ja edistää raviurheilun nuorisotoimintaa, sekä sen päätapahtuman näkyvyyttä. Sunnuntaina 13.9 näkyvässä suorassa lähetyksessä päästään tutustumaan myös kilpailijoiden taustaporukoihin ja kerrataan päätapahtumat lauantain tapahtumista.  Nyt kaikki markkinoimaan ystäville ja sukulaisille tätä mahdollisuutta seurata kanavapaikalta 26 poniraviurheilun päätapahtumaa”, Kaustisen raviradan toiminnanjohtaja Jyri Ahonen kertoo.

Ponikuninkuusravit ovat poniraviurheilijoiden ja nuorisotoiminnan vuoden päätapahtuma ja suurimmat poniravit Suomessa. Tapahtuma on ollut alusta alkaen kaksipäiväinen. Tänä vuonna Ponikuninkuusravit järjestetään 16. kerran. Kaustinen isännöi Ponikuninkuusraveja ensimmäistä kertaa, historian ensimmäiset Ponikuninkuusravit järjestettiin Turun raviradalla vuonna 2005.

 

Ponikuninkuusravien pääkilpailuissa A-kategorian ponit eli shetlanninponit, oriit ja ruunat kilpailevat Ponikuninkuudesta ja tammat Ponikuningattaruudesta. B-kategorian ponit eli muut puhdasrotuiset ponit ja ylikorkeat shetlanninponit, oriit ja ruunat kilpailevat Poniruhtinuudesta ja tammat Poniruhtinattaruudesta. Ponikuninkuusraveissa ajetaan myös muita oheislähtöjä, muun muassa Pikkukunkku ja Pikkuprinsessa. Suomen Hippos ry järjestää Ponikuninkuusravit yhdessä luvan saaneen raviradan kanssa.