Hyppää sisältöön

Ponikuninkuusravit ravataan Joensuussa 10.-11.8.2019

Vuoden 2019 Ponikuninkuusravit ravataan Joensuun Linnunlahden raviradalla 10.-11.8. Järjestelyissä on mukana monipuolinen ja innokas ponikuninkuusravitiimi. Joensuun edustajat olivat seuraamassa Kuopion Ponikuninkuusraveja koko viikonlopun ajan ja työ kilpailijoiden sekä yleisön viihtyvyyden eteen on jo alkanut. Kuopion raviradan toimitusjohtaja Marita Huttunen luovutti Ponikuninkuusravien viestikapulan Joensuun raviradan nuorisovastaava Tiina Kuosmaselle.

Kuopion Sorsasalon raviradalla ravattiin järjestyksessään 14. Ponikuninkuusravit ja ne toteutettiin pääpiirteittäin Jyväskylän Ponikuninkuusraveissa 2017 käyttöön otetulla ja hyväksi havaitulla konseptilla. Suomen Hippos keskusjärjestönä koordinoi keskitetysti Ponikuninkuusraveja ja on tukenut vuodesta 2017 tapahtumaa niin taloudellisesti kuin omalla työpanoksellaankin paljon isommassa mittakaavassa kuin aiempina vuosina ja sama suuntaus tulee jatkumaan tulevina vuosina. Järjestävä ravirata on päävastuussa tapahtuman käytännön järjestelyistä sekä tiedotuksesta ja Suomen Hippos tukee myös valtakunnallisessa tiedotuksessa.

Vuoden 2018 Ponikuninkuusravien järjestelyistä päävastuussa oli Kuopion ravirata ja Kuopion ravinuoret ja Kuopion järjetelytiimi toi tapahtumaan myös omia uusia elementtejä. Toimihenkilöitä, yhteistyökumppaneita ja talkooväkeä oli järjestelyissä erittäin hienosti mukana ja yleisön sekä kilpailijoiden viihtyvyyteen oli panostettu tänäkin vuonna. Kuopion Ponikuninkuusravien yleisömäärä nousi viikonlopun aikana huikeaan 7000:n kävijään.

Kuopion Ponikuninkuusraveissa esittäytyi perinteen mukaisesti tulevan vuoden Ponikuninkuusravirata Joensuu. Mukana olivat Joensuun ravinuorten oma maskotti Eri-Lauri sekä poni Pihan Yllätys, ballerinaravinuoret Vilja ja Venla Kervinen sekä ponikuninkuusravitiimin jäsenet Marjaana Konttinen ja nuorisovastaava Tiina Kuosmanen.

IMG_0533
Ponikuninkuusravien viestikapulan vaihto - Puijontorni matkaa Kuopiosta Joensuuhun. Joensuun Ponikuninkuusravit ravataan 10.-11.8.2019. Helena Hyvämäki-Mäenpää

- Meidän tiimin mottona on, että touhu pidetään hauskana ja iloa pitää elämässä olla. Ponit ja poniharrastus on tähän mitä mainio keino, kertoo Joensuun raviradan nuorisovastaava Tiina Kuosmanen.

- Me Kuopiosta haluamme lahjoittaa teille kiertopalkinnoksi Puijontornin - tämä on samanlainen kuin Kuninkuusraveissa ja tarkoituksena on, että tämä lähtee teiltä eteenpäin kiertämään seuraaville Ponikunkkarien järjestäjille, ohjeisti Kuopion raviradan toimitusjohtaja Marita Huttunen viestikapulaa luovuttaessaan tulevan vuoden järjestäjiä. 

- Ilolla olen seurannut Kuopion Ponikuninkuusravien onnistumista ja järjestelyjä. Tunnelma on ollut miellyttävä ja toimiva, kiitän ja onnittelen järjestäjiä tästä tapahtumasta. Samalla olen iloinen, että saan olla esittelemässä Joensuun Ponikuninkuusraveja sekä kilpailijoille että katsojille, kittää Tiina Kuosmanen.

 -Tulevan vuoden ajankohtaa miettiessä tiimi pohti suurkilpailukalenteria sekä Joensuun omia ravipäiviä ja päätyi samaan viikonloppuun kuin tänä vuonna Kuopiossa sekä viime vuonna Jyväskylässä eli 10.-11.8.2019. Joensuun ravitunnelman yhtenä luojana on selostaja Lauri Hyvönen, jonka läsnäolon mahdollisuus olivat mm. yhtenä valintakriteerinä päivää valitessa, kertoo Tiina Kuosmanen.

 

- Raviurheilevan nuorison kauden päätapahtumasta onkin tullut yksi kesän hienoimmista tapahtumista. Kuopion Ponikuninkuusravien päätöspäivänä sovimmekin jo ensimmäisestä Ponikuninkuusravipalaverista tämän ja ensi vuoden järjestäjien kanssa. Palaverissa kootaan yhteen tämän ja viime vuoden kokemukset ja kehittämistarpeet ja Joensuun toimijat saavat hyvää tietoa sekä Jyväskylän että Kuopion Ponikuninkuusravien järjestelyistä. Tänä vuonna yleisömäärä nousi jälleen ja katsojilta paikanpäällä saatu palaute oli erittäin positiivista. Myös lasten ja nuorten sekä ponien taustajoukkojen taholta Ponikuninkuusravien järjestelyt ja kehittyminen tapahtumana on saanut kiitosta ja arvostusta, kertoo nuorisotoiminnan koordinaattori Helena Hyvämäki-Mäenpää Suomen Hippoksesta.

IMG_0570
Kuvassa vasemmalta Joensuun raviradan nuorisovastaava Tiina Kuosmanen, maskotti Eri-Lauri, shetlanninponi Pihan Yllätys, ravinuoret Venja ja Vilja Kervinen, Ella Kuosmanen ja Marjaana Konttinen Joensuun nuorisotiimistä. Kuva: Helena Hyvämäki-Mäenpää

Toivotamme onnea kaikille Kuopion Ponikuninkuusraveihin osallistuneille poneille taustajoukkoineen ja tervetuloa Pohjois-Karjalaan ensi vuonna!

Lisätietoja Joensuun Ponikuninkuusraveista löytyy Kuopion ponikuninkuusravien jälkeen ponikuninkuusravit.fi sivustolta, Joensuun raviradan nettisivuilta sekä Joensuun ravinuorten ja ponikuninkuusravien fb-sivuilta sekä Instagramissa: # MiunLinnunlahti, #Miunponkkarit

Julkaisuvapaita kuvia TÄSTÄ

Joensuun Ponikuninkuusravien järjestelyorganisaatio ja vastuuhenkilöt:             

Joensuun ravirata Oy:n toimitusjohtaja Pasi Pykäläinen ja                                       

kilpailusihteeri Matti Kervinen.

Ponikuninkuusravityöryhmä:

Pj. Tiina Kuosmanen, nuorisovastaava, Joensuun ravirata

Suvi Hakkarainen, tiedottaja
Helena Hyvämäki-Mäenpää, nuorisotoiminnan koordinaattori
Suomen Hippos ry,
Marjo Soikkeli, Marjaana Konttinen, Marjo Kuosmanen,

Paula Silvennoinen ja Tuuli Nöjd.

Ponikuninkuusravit ovat koko perheen tapahtuma, jossa riittää ohjelmaa ja nähtävää kaikille. Ponikuninkuusravit ovat poniravikilpailijoiden ja nuorisotoiminnan vuoden päätapahtuma ja suurimmat poniravit Suomessa. Tapahtuma on ollut alusta alkaen kaksipäiväinen. Tänä vuonna Ponikuninkuusravit järjestettiin 14. kerran Kuopiossa 11.-12.8. Ensimmäiset Ponikuninkuusravit järjestettiin Turun raviradalla vuonna 2005.

 

Ponikuninkuusravien pääkilpailuissa A-kategorian ponit eli shetlanninponit, oriit ja ruunat kilpailevat Ponikuninkuudesta ja tammat Ponikuningattaruudesta. B-kategorian ponit eli muut puhdasrotuiset ponit ja ylikorkeat shetlanninponit, oriit ja ruunat kilpailevat Poniruhtinuudesta ja tammat Poniruhtinattaruudesta. Ponikuninkuusraveissa ajetaan myös muita oheislähtöjä, muun muassa Pikkukunkku ja Pikkuprinsessa.

Lisätietoja:                                                            

                                                                                                      

Helena Hyvämäki-Mäenpää
Suomen Hippos ry
nuorisotoiminnan koordinaattori
helena.hyvamaki-maenpaa@hippos.fi
040 6464 609
www.hippos.fi

Joensuun ravinuoret

Tiina Kuosmanen
050 5020 717 
tiina.kuosmanen@pihamaki.fi
www.joensuunravirata.fi

Ponikunkkarit_2019_logo_tekstiversio
Joensuun Ponikuninkuusravit 2018 -logo.