Hyppää sisältöön

Ponikuninkuusravit käynnistyvät lauantaina

Hankasalmi toimii tänä vuonna isäntänä, kun tulevana viikonloppuna ponit kilpailevat paremmuudestaan Ponikuninkuusraveissa Varnes-Hippoksella. Tapahtumat alkavat radalla klo 12 kumpanakin päivänä, jolloin esitellään ensimmäinen lähtö.

Ponikunikuusraviviikonloppuna tullaan näkemään Hankasalmen raviradalla reilu 200 ponistarttia ja 160 poniohjastajaa, jotka kilpailevat suurista arvonimistä. Kenestä kruunataan ponien kuningas ja kuningatar, ruhtinas ja ruhtinatar? Kun tapahtumassa käydään kilpailua vielä prinssin ja prinsessan tittelistä on valtaistuimille uusia tulijoita.

ponikuninkaalliset
Ponikuninkuusravit kilpaillaan tänä vuonna neljättä kertaa ja niiden suosio niin kilpailijoiden kuin yleisönkin parissa on huomattu. Viime vuonna Kajaanin Ponikuninkuusraveissa vieraili reilu 2000 katsojaa.

Tänä vuonna lähtöihin on saatu kovia menijöitä, kun mm. ME-poni Golda Apache on mukana. Golda Apache on voittanut useita Suomen Mestaruuksia ja kilpaillut Ruotsinkin puolella menestyksekkäästi. Golda Apachen tallikaveri viime viikonloppuna Suomen Mestaruuden nimiinsä vienyt Ernst Rivaldo on tavoittelemassa ruhtinas-arvonimeä. Raveissa nähdään myös muita menestyjiä mm. viime vuoden ruhtinas Jarmo on yhdessä puolustavan ruhtinattaren Farmens Tixan kanssa mukana.

Hankasalmi on valmiina

Hankasalmen ravirata on kokenut muutoksen rataremontin myötä, joka valmistui viime tingassa ja näin ollen rata oli vielä huonossa kunnossa edellisissä raveissa. Hevosystäväinseura toimii talkooperiaatteella viikonloppunakin ja kilpailutoimihenkilöissä, kahviossa ja järjestysmiestehtävissä on talkooporukkaa.

- Raviradan eteen on viime ravien jälkeen tehty paljon ja se tulee olemaan kunnossa Ponikunkkareissa. Hevosystäväinseuran jäsenet ovat tehneet hurjan määrän talkootöitä, jotta kaikki olisi mallillaan, toteaa Hankasalmen Hevosystäväinseuran sihteeri Sanna Ekonen.

Ponikuninkuusraveissa on ponilähtöjen lisäksi mm. poniratsastusta, eri alojen toimijoiden esittelypisteitä sekä myyntipisteitä. Hevosurheilu-lehden piste on paikan päällä lauantaina ja kojusta saa ostaa lehden myyntituotteita, kuninkuusraveihin ilmestyneen T-paidan sekä tilata vaikka lehden kotiin kannettuna.

Lisätietoja

Hankasalmen Hevosystäväinseura ry

Sanna Ekonen, puh. 040 705 8519

Jari Pietiläinen, puh. 040 513 5607

Suomen Hippos ry

Nuorisovastaava, Elina Hirvonen, puh. 020 760 5246, elina.hirvonen@hippos.fi

Lauantain lähtölistat

Sunnuntain lähtölistat