Hyppää sisältöön

Ponikuninkuusravien viestikapula siirtyi Jyväskylästä Kuopioon – Ponikuninkuusravit 2018 ravataan Kuopiossa

Vuoden 2018 Ponikuninkuusravit järjestetään Kuopiossa 11-.12.8.2018 koko perheen Supertapahtumana. Tapahtumassa tulee olemaan ohjelmaa kaiken ikäisille. Viikonlopun aikana Ponikuninkuusravivieraat ja -kilpailijat pääsevät kokemaan ikimuistoisia elämyksiä ja iloisia hetkiä.

Kuopiossa ravataan Ponikuninkuusravit 11.-12.8.2018. Kuopion Ponikuninkuusraveihin järjestetään runsaasti aktiviteettejä lapsille ja perheille, esille tulee  mm. eri hevosrotuja sekä lemmikki- ja kotieläimiä. Lisäksi alueelle rakennetaan Ostostori, josta löytyy jokaiselle jotakin. Raviradan ravintoloissa loihditaan ruoka-annoksia lasten ja nuorten makuun ja lauantai-illaksi on suunnitteilla mukavaa ohjelmaa. Viikonlopun pääosan esittäjiä ovat tietenkin ponit ja nuoret ohjastajat ja viikonloppu huipentuu kuninkaallisiin seremonioihin.

Kuopio esittäytyy3
Jyväskylän Ponikuninkuusravien järjestäjät luovuttivat viestikapulan Kuopion ravinuorille, ravinuorten ohjaaja Heini Korhoselle ja Kuopion raviradan toimitusjohtaja Marita Huttuselle. Kuva: Helena Hyvämäki-Mäenpää

- Syksyn aikana kokoonnumme Jyväskylän ja Kuopion toimijoiden kanssa yhteen ja käymme läpi Jyväskylästä saatua palautetta, sekä suunnittelemme yhdessä tulevia Ponikuninkuusraveja. Kehitettävääkin löytyy ja mm. ponisarjat ja - säännöt päivitetään ensi vuotta ajatellen ja uutta oheisohjelmaa sekä yhteistyötä on myös runsaasti suunnitteilla. Kuopiossa suunnitelmat ovat jo hyvällä mallilla ja mm. Ponikuninkuusravit 2018-logo ja Facebook-sivut ovat valmiina ja yhteistyökumppaneita on hankittu ahkerasti. Lähiaikoina tulevat hakuun myös vuoden 2019 ja 2020 Ponikuninkuusravien järjestäjät, taustoittaa Suomen Hippoksen nuorisotoiminnan koordinaattori Helena Hyvämäki-Mäenpää.

Jyväskylässä ravattiin järjestyksessään 13. Ponikuninkuusravit ja ne toteutettiin täysin uudenlaisella konseptilla aiempiin vuosiin verrattuna. Jyväskylän Ponikuninkuusravit järjestettiin melko pienellä organisaatiolla, mutta kaikki tuntui sujuvan paikan päällä hyvin. Toimihenkilöitä, yhteistyökumppaneita ja talkooväkeä oli riittävästi. Yleisön ja kilpailijoiden viihtyvyyteen oli panostettu erityisesti.Positiivista palautetta on tullut paljon kilpailijoilta sekä yleisöltä. Suomen Hippos keskusjärjestönä tuki tapahtumaa niin taloudellisesti kuin omalla työpanoksellaankin paljon isomassa mittakaavassa aiempiin vuosiin verrattuna ja sama suuntaus tulee jatkumaan tulevina vuosina. 

- Ponikuninkuusravien järjestelyjen päävastuussa ollut Keski-Suomen Hevosjalostusliiton toiminnanjohtaja Sari Piirainen, Potkua Poneista nuorille- hankkeen projektivetäjä Suvi Rautiainen, sekä Ponikuninkuusravien tiedottaja Viivi Mattinen tekivät hienoa työtä. Myös Killerin ravinuoret sekä muut järjestelyissä mukana olleet tahot ovat antaneet oman hienon panoksensa tapahtuman onnistumiselle, kiittää Hyvämäki-Mäenpää.


- Ponikuninkuusravien viestikapulana toimi kruunupäinen keppihevonen ja kepparit ovatkin hyvä väylä lajin pariin perheen pienemmille sekä lapsille ja nuorille, joilla ei ole mahdollisuutta omaan poniin tai hevoseen. Kuopioon on myös suunnitteilla ohjelmaa keppareihin liittyen, kertoo Hyvämäki-Mäenpää.


- Jyväskylä oli rakentanut mainion tapahtuman, ja Kuopion Ponikunkkarien esittelypisteellä oli paljon kävijöitä. Nuorisotyö on meille tärkeää, hyvällä tsempillä lähdemme tekemään Kuopion Ponikuninkuusraveja ja viikonlopulle on luvassa yllätyksiä ja ikimuistoisia elämyksiä, lupaa Kuopion raviradan toimitusjohtaja Marita Huttunen.


- Kuopio on kaunis kesäkaupunki ja Ponikunkkareihin kannattaa lähteä koko perheen voimin kauempaakin, Marita Huttunen toivottaa  kaikki tervetulleeksi Kuopioon.


Kuopionesittely
Kuopion Ponikuninkuuravien esittelypisteellä riitti innokkaita kävijöitä. Kuva: Virpi Piippo


Viikonlopun majoituspaikat ja -tarjoukset julkaistaan lähempänä tapahtumaa. Meitä kannattaa seurata Facebookissa Ponikuninkuusravit 2018 Kuopio, jonne päivitämme ajankohtaista tietoa tulevasta. Nähdään ensi vuonna savon mualla Kuopiossa!

Kuopion Ponikuninkuuravit ovat järjestyksessään 14. Ponikuninkuuravit. Historian ensimmäiset Ponikuninkuusravit ravattiin Turun Metsämäessä vuonna 2005. Ponikuninkuusraveissa omissa lähdöissään kilpailevat  shetlanninponit sekä russponit. Poniravikilpailijoiden ja nuorisotoiminnan vuoden päätapahtumassa päälähtöjen parhaimpina palkitaan ponikuningas ja kuningatar, sekä ruhtinas ja ruhtinatar.


Lisätietoa Kuopion Ponikuninkuusraveista:


Kuopion ravirata

Marita Huttunen

toimitusjohtaja

050 522 9799

 

Heini Korhonen

Kuopion Ravinuoret ry

050 5747 456
ponikuninkuusravit@kuopionravirata.fi

Suomen Hippos ry
Helena Hyvämäki-Mäenpää
nuorisotoiminnan koordinaattori
040 6464 609
helena.hyvamaki-maenpaa@hippos.fi