Hyppää sisältöön

Ponikuninkuusravien järjestäjät vuosille 2019-2021 valittu – Ponikuninkuusravit 2019 ravataan Joensuussa

Ponikuninkuusravit ovat poniraviurheilua harrastavan nuorison vuosittainen päätapahtuma. Raviradat saivat hakea Ponikuninkuusravien järjestämisoikeutta 6.7. mennessä. Tällä kertaa haettiin järjestämisoikeutta seuraavalle kolmelle vuodelle - vuosille 2019, 2020 ja 2021.

Valituiksi tulivat vuodelle 2019 Joensuun ravirata, vuodelle 2020 Vermon ravirata ja vuodelle 2021 Kaustisen ravirata. Useampi maakuntarata sekä  kesärata oli kiinnostunut tapahtuman järjestämisestä ja hakemuksiin oli myös panostettu.


Vuoden 2019 Ponikuninkuusravit järjestää yhteistyössä Joensuun ravirata Oy ja Joensuun ravinuoret sekä Suomen Hippos ry. Joensuun Ponikuninkuusravit ovat järjestyksessään 15. Ponikuninkuusravit. Joensuulle Ponikuninkuusravit ovat järjestyksessään toiset, ensimmäiset Ponikuninkuusravit järjestettiin Joensuussa vuonna 2008.

- Hakemukset olivat erittäin hyviä ja hienoa, että raviradoilla on näin hienosti halukkuutta järjestää lasten ja nuorten päätapahtuma, suuri kiitos siitä raviradoille. Hyvin pian lähdetään suunnittelemaan Joensuun raviradan ja Ravinuorten kanssa tulevan vuoden Ponikuninkuusraveja.

- Joensuun Ponikuninkuusravit tulevat esittäytymään Kuopion Ponikuninkuuraveihin 11.-12.8. Samalla siirtyy viestikapula Joensuuhun ja tulevan vuoden järjestäjät saavat hyvää tietoa matkaansa. Lähikuukausina kokoonnutaan ja siirretään tietoa Jyväskylän 2017 ja Kuopion 2018 Ponikuninkuusravien järjestäjiltä Joensuuhun, kertoo Suomen Hippoksen nuorisotoiminnan koordinaattori Helena Hyvämäki-Mäenpää.

- Karjalaisella ilolla otetaan kaikki vastaan ensi vuonna Joensuuhun. Koen, että Ponikunkkarit saavat mukaan alueen poniharrastajia yhteisöllisellä tavalla ja se on tietysti iso tavoitekin. Nuorista ponnistaa tulevat kilvanajajat ja hevosharrastajat. Olemme saaneet paljon kiitosta täällä siitä, miten hyvin lapsia raveissa huomioidaan. Sama periaate pyritään pitämään myös Ponikunkkareissa niin, että sekä yleisö että kilpailijat kokevat tulleensa huomioiduiksi, kertoo Ponikuninkuusravien suunnitelmista Joensuun raviradan nuorisovastaava Tiina Kuosmanen.

IMG_0003
Joensuun Ponikuninkuusravien työryhmästä vas. Marjo Kuosmanen, Paula Silvennoinen, Tiina Kuosmanen ja Suvi Hakkarainen sekä maskotti Eri-Lauri. Kuva: Aada Pölönen


Joensuun Ponikuninkuusravien järjestelyorganisaatio ja vastuuhenkilöt:

Joensuun ravirata Oy:n toimitusjohtaja Pasi Pykäläinen ja kilpailusihteeri Matti Kervinen.

Ponikuninkuusravityöryhmä:

Pj. Tiina Kuosmanen, Joensuun nuorisovastaava.

Jäsenet:  Marjo Soikkeli, Marjaana Konttinen, Marjo Kuosmanen, Paula Silvennoinen, Tuuli Nöjd,

tiedottaja Suvi Hakkarainen ja Suomen Hippoksen nuorisotoiminnan koordinaattori Helena Hyvämäki-Mäenpää.

Tarkempi ajankohta Joensuun Ponikuninkuusraveille julkistetaan Kuopion Ponikuninkuusraveissa 11.-12.8.2018 samalla kun Joensuun Ponikuninkuusravien 2019 järjestäjät esittäytyvät Kuopion Ponikuninkuusraviyleisölle.

Ponikuninkuusravit ovat koko perheen tapahtuma, jossa riittää ohjelmaa ja nähtävää kaikille. Ponikuninkuusravit ovat poniravikilpailijoiden ja nuorisotoiminnan vuoden päätapahtuma ja suurimmat poniravit Suomessa. Tapahtuma on ollut alusta alkaen kaksipäiväinen. Tänä vuonna Ponikuninkuusravit järjestetään 14. kerran Kuopiossa 11.-12.8. Ensimmäiset Ponikuninkuusravit järjestettiin Turun raviradalla vuonna 2005.

 

Ponikuninkuusravien pääkilpailuissa A-kategorian ponit eli shetlanninponit, oriit ja ruunat kilpailevat Ponikuninkuudesta ja tammat Ponikuningattaruudesta. B-kategorian ponit eli muut puhdasrotuiset ponit ja ylikorkeat shetlanninponit, oriit ja ruunat kilpailevat Poniruhtinuudesta ja tammat Poniruhtinattaruudesta. Ponikuninkuusraveissa ajetaan myös muita oheislähtöjä, muun muassa Pikkukunkku ja Pikkuprinsessa.

Lisätietoja:

Helena Hyvämäki-Mäenpää
Suomen Hippos ry
nuorisotoiminnan koordinaattori
helena.hyvamaki-maenpaa@hippos.fi
040 6464 609
www.hippos.fi

Joensuun ravinuoret

Tiina Kuosmanen
050 5020 717 
tiina.kuosmanen@pihamaki.fi
www.joensuunravirata.fi