Hyppää sisältöön

Ponikuninkuusraveissa kilpaillaan myös keppareilla ja haasteajossa

Joensuun Ponikuninkuusravit järjestetään Linnunlahden raviradalla tulevana viikonloppuna 10.-11. elokuuta. Luvassa on jännittävien ravilähtöjen lisäksi myös paljon muuta ohjelmaa.

Ponikunkkareissa pääsee kisaamaan myös keppareilla. Kuva: Hippos/Ville Vuorinen

Ponikuninkuusraveissa ajetaan kahden päivän aikana yhteensä 20 poniravilähtöä ja kyseessä on Suomen suurimmat vuosittaiset poniravit.

Kovatasoisissa päälähdöissä A-ponit mittelevät ponikuninkaan ja -kuningattaren titteleistä ja pykälää isommat B-ponit poniruhtinaan ja -ruhtinattaren titteleistä. Viikonloppuna ajetaan myös muun muassa A-ponien Pikkukunkku- ja Pikkuprinsessa-lähdöt, joihin osallistuu ensisijaisesti 4-6-vuotiaita poneja.

Ravit käynnistyvät lauantaina ja sunnuntaina kello 11. Lauantaina pääkilpailujen ensimmäiset osamatkat ajetaan kello 12.38 alkaen. Iltapäivän aikana nähdään myös viihdyttävä haasteajo, jossa toisistaan ottavat mittaa ponien kärryillä muun muassa pesäpalloilija Juha Puhtimäki sekä ensi vuoden Ponkkarijärjestäjä Vermo Areenan toimitusjohtaja Heikki Häyhä.

Sunnuntaina päätähdet valtaavat kaviouran kello 12.59 alkaen ja ponikuninkaalliset seremoniat päättävät tapahtuman noin kello 14.25.

Ravilähtöjen lisäksi koko perheelle riittää monenlaista nähtävää ja koettavaa myös kaviouran ulkopuolella. Tapahtuma-alueelta löytyy monipuolisten ravintolapalveluiden lisäksi Ponkkari-tori sekä Lasten Hevosmaailma, jossa riittää tekemistä perheen pienemmille keppihevosten ja maatilan puuhien parissa.

Keppariharrastajille tarjolla on kilpailujen lisäksi kouluratsastustunteja sekä keppariklinikka, jossa kepparit pääsevät oikean eläinlääkärin vastaanotolle. Lisää hevosvoimia on nähtävillä konepihalla, ja vauhtia tarjoavat molempina päivinä järjestettävät mönkijänäytökset. Talutusratsastuksen ja kärryajelun lisäksi kotieläinpihalla pääsee ihastelemaan muitakin suloisia eläimiä.

Lauantain lähtölistat >
Sunnuntain lähtölistat >

Ponikuninkuusravien oheisohjelma >

Lue lisää Ponikuninkuusravien verkkosivuiltaFacebookista ja Instagramista!

Ponien superviikonloppu 10.-11.8.

Elokuun toinen viikonloppu on todellista ponien kulta-aikaa! 10.–11.8. järjestetään samaan aikaan kaksi ponien ykköstapahtumaa, Ponikuninkuusravit Joensuun raviradalla sekä Kansallinen Poninäyttely Ypäjän Hevosopistolla. Viikonlopun aikana Joensuussa ja Ypäjällä tullaan näkemään yhteensä satoja poneja ja myös yleisöä on odotettavissa runsaasti. Molemmat tapahtumat sopivat poniharrastajien lisäksi erinomaisesti perheille ja kaikille eläinten ystäville.

Lue myös:


7.8.2019 Oona Halmeella on edessään kiireinen viikonloppu: ”Lähdetään metsästämään poneille sitä kirkkainta kruunua”

5.8.2019 Joensuun Ponikuninkuusravien lähtölistat on julkaistu

4.8.2019 Ykkössuosikit Pomona II ja Miniatyr Suomen mestareiksi

3.8.2019 Saphira ja Viivi Mäki-Jaakkola A-ponien montén Suomen mestareiksi jälleen: ”Ihan huikea fiilis”

Lisätietoja:

Tiina Kuosmanen, tapahtumapäällikkö, Ponikuninkuusravit
050 502 0717 
tiina.kuosmanen@pihamaki.fi

Suvi Hakkarainen, viestintäpäällikkö, Suomen Hippos
040 776 0530
suvi.hakkarainen@hippos.fi