Hyppää sisältöön

Ponien suurkilpailukausi on käynnissä – lauantaina jaossa Porin Kultaloimet

A-ponien montén Suomen mestari Euforia on siirtynyt Ilona Rekilän valmennukseen. Tamma starttaa ensimmäistä kertaa uuden valmentajansa alaisuudessa lauantaina Porissa. Kuva: Siiri Haapalainen

Ponien suurkilpailukausi on starttaillut vauhdikkaissa merkeissä. Lauantaina 9. huhtikuuta Porissa kilpaillaan A- sekä B-ponien perinteiset Mini Kultaloimi -lähdöt.

Vuoden 2022 ensimmäinen A-ponien suurkilpailu juostiin Vermo Areenalla keskiviikkona 30.3. ja B-ponien osalta kausi käynnistyi Teivossa 26.3. GLi Grand Prix -lähdön merkeissä. Suurkilpailut saavat jatkoa lauantaina 9. huhtikuuta, kun Porin raviradalla ovat vuorossa perinteiset Kultaloimi-ravit.

B-ponien lähdössä nähdään mukana GLi Grand Prix’n voittanut Hietarannan Romeo, joka on aloittanut kautensa kahdella voitolla. Lähtöön starttaa myös Romeon veli Hietarannan Joonatan, joka on kerennyt kilpailla kevättalven aikana kolme kertaa, tuloksena kaksi mitalisijaa.

Yksi lähdön mielenkiintoisista osallistujista on Odd Molly, joka palaa tositoimiin yli vuoden tauolta. Vuoden 2020 Poniruhtinatar on siirtynyt Ilona Rekilän talliin, josta se on startannut alkuvuoden aikana kahteen otteeseen. Lisäksi starttien makuun kevättalvella ovat B-poneista päässeet Goldenwild’s Night Wind sekä Bleckward C.C. Goldenwild’s Night Wind palasi helmikuussa kilparadoille yli vuoden tauolta, ja tuloksena oli heti voitto.

Lähdön voitokkain poni on talvitauolta palaava Armani. Puolet viime vuoden kymmenestä lähdöstä voittanut ruuna jäi tauolla komeassa voittoputkessa.

A-ponien Kultaloimessa kovia nimiä

A-ponien alkuvuoden lähdöissä peräti kaksi voittoa on kerennyt hankkimaan Jokimäen Citruuna ja ruunalle Porissa on luvassa vuoden ensimmäinen suurkilpailu.

Kautensa Porissa aloittaa Tuukka Variksen omistama Euforia, joka on suurkilpailujen menestyjä vuodesta toiseen. Viime vuoden A-ponien monten Suomen mestari siirtyi maaliskuussa Ilona Rekilän valmennukseen. Rekilä vastasi elokuussa Euforian SM-voiton ohjastuksesta.

Joukon nuorin osallistuja on kuusivuotias Pikku Humanteri, joka kilpaili viime vuonna aina joulukuun lopulle saakka. Kausi oli nousujohteinen ja ykkösiä vuodelta 2021 kertyi peräti kappaletta.

Lähdön vanhin kilpailija on 18-vuotias Broängens Ghosakrama, joka suorittaa vahvalla tasolla vuodesta toiseen. Viime vuonna ruunan kausi käsitti kuusi starttia, joista viisi päättyi kolmen parhaan joukkoon. Viivi Mäki-Jaakkolan suojatti Saphira taas hakee jatkoa komealle 51 voiton saldolle.