Hyppää sisältöön

Ponien superviikonloppua vietetään elokuussa 2019 – tervetuloa Joensuun Ponikuninkuusraveihin!

Joensuun ravivuosi 2019 jatkuu tiistaina 29. tammikuuta Toto5-raveilla. Vuoden kohokohtaa vietetään 10.–11. elokuuta, kun järjestyksessään 15. Ponikuninkuusravit ravataan Linnunlahden raviradalla.

Vuonna 2019 Joensuun raviradalla nähdään aiempaa enemmän lapsille ja nuorille suunnattua toimintaa, kun raviradan nuorisokerho on saanut muutaman vuoden hiljaiselon jälkeen uutta virtaa toimintaansa. Joensuun ravinuoret tarjoavat muun muassa ravipäivien yhteydessä hevosaiheista tekemistä lapsille ja nuorille.

Linnunlahdella päästään kokemaan vuoden aikana myös suurtapahtuman huumaa, kun koko perheen tapahtumaviikonloppu, Ponikuninkuusravit, kokoaa raviurheilevan Suomen nuoret Joensuuhun 10.–11. elokuuta. Luvassa on jännittävien poniravilähtöjen lisäksi paljon mukavaa tekemistä myös perheen pienimmille.

Ponikuninkuusravien pääkilpailuissa kilpailevat A-kategorian ponit eli shetlanninponit. Oriit ja ruunat mittelevät Ponikuninkuudesta ja tammat Ponikuningattaruudesta. B-kategorian ponit, eli muut puhdasrotuiset ponit ja ylikorkeat shetlanninponit kilpailevat Poniruhtinuudesta ja -ruhtinattaruudesta. Ponikuninkuusraveissa ajetaan myös muita lähtöjä, muun muassa Pikkukunkku ja Pikkuprinsessa.

Ponikuninkuusravien lisäksi Joensuussa ravataan vuoden 2019 aikana kilpaa 22 kertaa ja ”Ponkkareiden” ohella suurkilpailujen tunnelmaa pääsee aistimaan muun muassa 9.3. ja 27.7. ravattavissa Toto75-raveissa.

Poni on kaveri – ravinuoret johdattavat raviurheilun saloihin

Joensuun ravinuoret on Suomen Hippos ry:n alainen nuorisokerho, joka johdattaa raviurheilun saloihin ja tarjoaa mukavaa puuhaa alle kouluikäisistä yli 18-vuotiaisiin nuoriin. Toimintaan osallistuminen ei edellytä aiempaa tietämystä raviurheilusta, vaan mukaan voi tulla kuka vain hevosista kiinnostunut henkilö.

Tavoitteena on tarjota lapsille ja nuorille mukava tapa tutustua poneihin, hevosiin ja raviurheiluun, unohtamatta tietysti hauskaa yhdessäoloa. Ravinuoret kokoontuvat Linnunlahden ravipäivinä lounasraveja lukuun ottamatta ja ohjelmaa ovat vetämässä Hippoksen raviurheilun nuorisotoiminnan lasten ja nuorten ohjaajakoulutusta käyvät iloiset ja innokkaat vetäjät.

Hevosrakas, rämäpäinen, ennakkoluuloton ja innokas porukka johdattaa sinut raviurheilun saloihin – nähdään Linnunlahdella!

Ponikuninkuusravit on koko perheen tapahtuma, jossa riittää ohjelmaa ja nähtävää. Kyseessä on poniravikilpailijoiden ja raviurheilun nuorisotoiminnan vuoden päätapahtuma ja Suomen suurimmat vuosittaiset poniravit. Ensimmäiset Ponikuninkuusravit järjestettiin Turun raviradalla vuonna 2005. Vuonna 2019 Ponikuninkuusravit järjestää yhteistyössä Joensuun ravirata, Joensuun ravinuoret sekä Suomen Hippos.

Seuraa Joensuun ravinuoria ja Ponikuninkuusraveja:

Verkkosivut: www.joensuunravirata.fi

Facebook: @Joensuunravinuoret, @Ponikuninkuusravit

Twitter: @JoensuunRavit

Instagram: @jnsravin19, @Ponikuninkuusravit2019

Lisätietoja:

Joensuun ravinuoret

Tiina Kuosmanen
050 5020 717 
tiina.kuosmanen@pihamaki.fi 

Joensuun ravirata

Pasi Pykäläinen

pasi.pykalainen@joensuunravirata.fi

puh. 050 027 9825

Suomen Hippos

Helena Hyvämäki-Mäenpää

helena.hyvamaki-maenpaa@hippos.fi

puh. 040 6464 609