Hyppää sisältöön

Ponien Suomen mestaruuksissa ylivoimaa ja upeita kamppailuja

A-ponien uusi Suomen mestari on viimeistä kilpailukauttaan kilpaileva 18-vuotias Broängens Ghosakrama. Kuva: Hippos / Siiri Haapalainen.

Kuninkuusravisunnuntai käynnistyi perinteiseen tapaan A- ja B-ponien Suomen mestaruus -lähdöillä. A-ponien lähtö oli 18-vuotiaan Broängens Ghosakraman soolonäytös ja B-ponien Suomen mestaruudessa nähtiin upea kamppailu, joka kesti viime metreille saakka. Uudeksi Suomen mestariksi B-ponien puolella seppelöitiin lopulta Skotts Toddy. 

Kuninkuusravisunnuntai starttasi tuttuun tapaan ponien Suomen mestaruuksilla. A-ponien Suomen mestaruus oli alusta loppuun 18-vuotiaan ja viimeistä kilpailukauttaan kilpailevan Broängens Ghosakraman näytös. Pitkään ykköstasolla startanneelle ponille Suomen mestaruus oli uran ensimmäinen.  

”Se on tosi hieno poni”, summasi voittajahaastattelussa voiton ohjastanut Emmi Innanen. 

”Tuntuu mahdottoman hienolta. Se todella ansaitsi tämän voiton. Poni on pitkään kilpaillut tällä tasolla, mutta nyt tuli vasta Suomen mestaruus. Se todella rakastaa juoksemista, ja oli vain iloinen, kun pääsi pidemmälle reissulle”, kommentoi voittajahaastattelussa Broängens Ghosakraman valmentaja ja osaomistaja Henna Koivisto. 

B-ponien Suomen mestaruus oli todellinen tahtojen taisto.

B-ponien uusi Suomen mestari on Skotts Toddy.
B-ponien uusi Suomen mestari on Skotts Toddy. Kuva: Hippos / Siiri Haapalainen.

Kuninkuusravisunnuntaina ratkottiin myös B-ponien Suomen mestaruus. Kahdeksan kivikovan valjakon taisto päättyi hallitsevan mestarin Armanin ja haastajan Skotts Toddyn viime metrien vääntöön. Lopulta voiton vei 9-vuotias ruuna Skotts Toddy, joka nappasi samalla uuden ennätyksensä ajalla 48,0. Voiton ohjasti ponin valmentaja ja osaomistaja Viivi Pasanen 

”Ihan uskomattomalta tuntuu. Pienestä asti olemme ponien kanssa harrastaneet ja nyt on hevosiakin. Syksyllä aloitan toivottavasti ravivalmentajan ammattitutkintoa. Aiemmin olen ollut Ojanperän Antin tallilla kolmisen vuotta töissä”, kertoi Viivi Pasanen. 

A- ja B-ponien Suomen mestaruudet ratkottiin jo aiemmin. A- ponien monten Suomen mestaruus ravattiin kuninkuusravilauantaina ja se oli jo kuudenkertaisen Suomen mestarin Saphiran soolonäytös. B-ponien monten Suomen mestaruus ratkottiin jo kaksi viikkoa sitten St. Michel –lauantaina, jonka vei nimiinsä Laura Sipilän suojatti 12-vuotias Armani.