Hyppää sisältöön

Ponien Pohjoismaiden mestaruus ratkeaa lauantaina Vermossa

Palkintopöytä Vermo. Kuva: Hippos / Siiri Haapalainen.

Tulevana lauantaina Pohjoismaiden parhaat B-ponit kohtaavat Vermo Areenalla ravattavassa Pohjoismaiden mestaruudessa. Lähtöön osallistuu yhteensä kahdeksan ponia kolmesta Pohjoismaasta Suomesta, Ruotsista ja Tanskasta. 1620 metrin ryhmäajona ravattavan lähdön voittajaa odottaa Pohjoismaiden mestarin titteli ja 300 euron ykköspalkinto.

Vermo Areenalla tulevana lauantaina ravattavat Espoo päivän poniravit starttaavat klo 12. B-ponien Pohjoismaiden mestaruus ratkotaan ravien kolmantena lähtönä klo 12:45. A-ponien Pohjoismaiden mestaruuden korvaa tänä vuonna Suomi-Ruotsi maaottelu, joka ravataan ravien neljäntenä lähtönä klo 13:15.

Pääkaupunkiseudun kokoontumisrajoitusten vuoksi ravit ajetaan ilman yleisöä ja tallialueelle pääsevät vain kilpailijat. Raveja voi kuitenkin seurata suorana Vermo Areenan Facebook- ja Youtube-lähetyksistä.

B-ponien Pohjoismaiden mestaruuteen osallistuu tänä vuonna poneja Suomesta, Ruotsista ja Tanskasta. Norjan joukkue ei osallistu tämän vuoden PM-kilpailuihin ollenkaan.

Suomalaisia edustavat tänä vuonna karsintavoittaja Rondo Dar ja Saana Tuuri, karsintakakkonen Amor Dar ja Henriikka Rantanen sekä Kattedals Isse ja Nina Hänninen. Suomalaisista edustajista kaksi sai suoran finaalipaikan Riihimäellä 8.8. ravatussa karsinnassa. Kolmannen edustajan valitsi Suomen Hippoksen kilpailuosasto.

Amor Dar ja Henriikka Rantanen, Rondo Dar ja Saana Tuuri ja Kattedals Isse ja Nina Hänninen. Kuva: Hippos / Juho Hämäläinen, Ida Laine, Suvi Hakkarainen.
Amor Dar ja Henriikka Rantanen, Rondo Dar ja Saana Tuuri ja Kattedals Isse ja Nina Hänninen. Kuva: Hippos / Juho Hämäläinen, Ida Laine, Suvi Hakkarainen.

 

Ruotsalaisten edustajat ovat Zahlma ja Towa Olsson, Fandra ja Sara Jernberg sekä Ekslätts Twilight ja Katarina Hall.

Tanskaa edustavat Tombedo Fia ja Sofie Eg Jörgensen sekä Isilon Alasse ja Nathalie K Hansen.

3. ponilähtö klo 12:45 B-Ponit ryhmäajo 1620 m Avoin SPRY, Pohjoismaiden mestaruus – Nordiskt mästerskap P. 300 e. (300-150-90-60-30-30)
# Hevonen / Ohjastaja Matka:rata Autoennätys Tasoitusennätys Voittosumma
1 Kattedals Isse  /  Nina Hänninen 1620: 1 47,5ake 47,9ke 3 993 €
2 Rondo Dar  /  Saana Tuuri 1620: 2 47,0aly 46,9ly 5 199 €
3 Zahlma*  /  Towa Olsson 1620: 3 46,6ake 48,5ly 3 056 €
4 Fandra*  /  Sara Jernberg 1620: 4 49,4ake 46,0ly 3 004 €
5 Amor Dar  /  Henriikka Rantanen 1620: 5 49,3ake 49,8ke 3 009 €
6 Tomtebo Fia*  /  Sofie Eg Jörgensen 1620: 6 58,8aly 2.02,3ly 922 €
7 Isilon Alasse*  /  Nathalie K Hansen 1620: 7 53,4ake 51,8ke 2 521 €
8 Ekslätts Twilight*  /  Katarina Hall 1620: 8 46,3ake 47,0ly 3 348 €

 

Pohjoismaiden mestaruuden lähtölistaan pääset tutustumaan myös täältä >

Persoonallinen poni Amor Dar on valmiina PM-taistoon

Amor Dar ja Henriikka Rantanen tulevat Vermon PM-lähtöön hyvin miettein. Kuva: Hippos / Roope Kiviranta.
Amor Dar ja Henriikka Rantanen tulevat Vermon PM-lähtöön hyvin miettein. Kuva: Hippos / Roope Kiviranta.

”Ehdottomasti yritetään pärjätä tulevassa PM-lähdössä. Siihen osallistuminen on ollut haave siitä asti, kun ponin kanssa alettiin tekemään töitä. Kuluva kesä on tähdätty aivan täysiä vain tähän kisaan”, kertoo Amor Darin valmentaja , ohjastaja ja osa-omistaja Henriikka Rantanen.

Amor Darin ja Rantasen yhteinen matka alkoi syksyllä 2017, kun poni ostettiin Ruotsista.

”Kaikki yhteiset voitot ovat olleet hienoja ja merkityksellisiä hetkiä. mm. ensimmäinen yhteinen voitto Kokemäellä usean peräkkäisen hylyn jälkeen. Vermossa on aina oma juttunsa pärjätä, kun ollaan maan pääradalla. 1.50 alitus Forssassa kovassa lähdössä.  Silti kyllä varmasti viimeisin Riihimäki poni Grand Prixin voitto on ykkönen”, muistelee Rantanen.

13-vuotias ruuna lähtee edustamaan Suomea Pohjoismaiden mestaruudessa lähtöradalta viisi. Lähtöpaikka sopii Rantasen mukaan ponille hyvin ja hyvänä päivänä poni osaa lähteä auton takaa hyvinkin reippaasti.

”Hyvillä mielin lähdetään PM-lähtöön. Suoritukset tuntuu tällä hetkellä menevän oikeaan suuntaan. Ulkomaan vastustajat ovat melko vieraita itselle, mutta tasaiselta lähdöltä näyttää paperilla”, pohtii Rantanen.

Amor Darin kauden jatko on vielä avoinna. Kilpaa on Rantasen mukaan kuitenkin tarkoitus ajaa, jos vain sopivia sarjoja on tarjolla.

”Amor on persoonallinen poni ja sillä on aika usein vähän liikaakin omia ajatuksia ja keskittyminen meinaa herpaantua. Kaiken ollessa hyvin se on kuitenkin omaa hyvän kilpailupään. Se on tosi kiltti käsitellä ja ajaa. Amorista tekee hyvän raviponin sen kevyt ja nopea ravi sekä sporttisuus”, summaa Rantanen.

Ponien Pohjoismaiden mestaruudet ratkottiin ensi kertaa Ruotsin Solvallassa vuonna 2010. Vermossa ravattavat kipailut ovat järjestysvuorossa 10:nnet. Suomessa Pohjoismaiden mestaruus-tittelit on jaettu kerran aiemmin Turun raviradalla vuonna 2016. Suomalaiset eivät ole voittaneet B-ponien Pohjoismaiden mestaruus-titteliä vielä kertaakaan. A-ponien titteli on tullut Suomeen jo kolmesti.

Pohjoismaiden mestaruuden voittaneet ponit 2010-2020

Ponien Pohjoismaiden mestaruuden voittajat 2010-2020. Kuva: Hippos.
Kuva: Hippos.

 

Tapahtuman Facebook sivun löydät täältä >