Hyppää sisältöön

Ponien Pohjoismaiden mestaruudet järjestetään Tanskassa 16.7.

Ekslätts Twilight ja Katariina Hall ovat vuoden 2021 Pohjoismaiden mestarit. Kuva: Hippos / Kaisa Stengård.

Vuonna 2021 ponien Pohjoismaiden mestaruudet järjestettiin Vermossa. B-ponien voittaja oli Ekslätts Twilight Ruotsista. Kuva: Hippos / Kaisa Stengård.

Ponien Pohjoismaiden mestaruudet ravataan Tanskassa Charlottenlundin raviradalla lauantaina 16. heinäkuuta. Suomea voi edustaa enintään kolme A-ponivaljakkoa ja kolme B-ponivaljakkoa.

Sarjamääritys A-kategorian ponien lähdössä on ryhmäajo 1600 m 2.30,0 ja hit. B-kategorian poneilla sarjamääritys on ryhmäajo 2000 m 1.45,0 ja hit.

Ohjastajien ikäraja on molempien kategorioiden lähdöissä 18 vuotta. Ikäraja katsotaan syntymävuoden mukaan eli ohjastaa saavat vuonna 2004 tai myöhemmin syntyneet ohjastajat.

Tänä vuonna Suomessa ei järjestetä karsintoja kilpailuun, vaan ponit ilmoitetaan kesäkuussa suoraan Suomen Hippokseen. Karsintoja ei voida järjestää, sillä ilmoittamispäivä ja ennätyksen lukupäivä ovat samana päivänä, 1. heinäkuuta. Näin karsintoja ei voida järjestää, koska karsintalähdöissä olisi mahdollista, että poni parantaa ennätystään niin, että ei enää saisi kilpailla PM-lähdössä.

Suomen Hippos maksaa matkatukea PM-lähtöihin osallistuville valjakoille. Tarkemmat ilmoittamistiedot, valintakriteerit sekä tiedot matkatuesta tiedotetaan kesäkuun alussa.