Hyppää sisältöön

Ponien Pohjoismaiden mestaruudet järjestetään Ruotsissa 14.7.

Kuva:Hippos/Suvi Hakkarainen

Tänä vuonna ponien Pohjoismaiden mestaruuksien järjestämisvuoro on Ruotsilla. Mestaruuksista kilpaillaan Axevallan raviradalla perjantaina 14. heinäkuuta.

Sarjamääritys A-kategorian poneilla on ryhmäajo 1140 m 2.30,0 ja hit. B-kategorian ponien lähdössä sarjamääritys on ryhmäajo 1640 m 1.45,0 ja hit.

Ruotsissa ohjastajien ikärajat eroavat Suomen ikärajoista. A-kategorian poneilla saavat ohjastaa 8-15-vuotiaat ja B-kategorian poneilla 13-25-vuotiaat. Suomessa A-kategorian ponien ohjastajien alaikäraja on kuitenkin 10 vuotta, mikä koskee myös PM-osallistujien ohjastajia. Ikäraja katsotaan syntymävuoden mukaan.

Jotta poni saa kilpailla Ruotsissa, sillä täytyy olla ruotsalainen mittaustodistus. PM-lähtöihin osallistuvat ponit mitataan Ruotsissa kilpailupäivänä 14.7. Jos ponilla on jo ruotsalainen mittaustodistus esimerkiksi aiemmalta ulkomaan kilpailumatkalta, mittausta ei tarvitse suorittaa.

Viime vuoden tapaan karsintoja PM-lähtöihin ei järjestetä, sillä ilmoittamispäivä ja ennätyksen lukupäivä ovat sama päivä, 3. heinäkuuta. Suomen Hippos maksaa matkatukea PM-lähtöihin osallistuville valjakoille. Tarkemmat ilmoittamistiedot, valintakriteerit sekä tiedot matkatuesta tiedotetaan kesäkuussa.