Hyppää sisältöön

Ponien Pohjoismaiden mestaruudet järjestetään 16.7. Tanskassa – ilmoita ponisi 29.6. mennessä

Ekslätts Twilight ja Katariina Hall ovat vuoden 2021 Pohjoismaiden mestarit. Kuva: Hippos / Kaisa Stengård.

Vuonna 2021 ponien Pohjoismaiden mestaruudet järjestettiin Vermossa. B-ponien voittaja oli Ekslätts Twilight Ruotsista. Kuva: Hippos / Kaisa Stengård.

Ponien Pohjoismaiden mestaruudet ravataan Tanskassa Charlottenlundin raviradalla lauantaina 16. heinäkuuta. Suomea voi edustaa enintään kolme A-ponivaljakkoa ja kolme B-ponivaljakkoa. Viimeinen ilmoittamispäivä PM-lähtöihin on 29. kesäkuuta.

Sarjamääritys A-kategorian ponien lähdössä on ryhmäajo 1600 m 2.30,0 ja hit. B-kategorian poneilla sarjamääritys on ryhmäajo 2000 m 1.45,0 ja hit. Ohjastajien ikäraja on molempien kategorioiden lähdöissä 18 vuotta. Ikäraja katsotaan syntymävuoden mukaan eli ohjastaa saavat vuonna 2004 tai myöhemmin syntyneet ohjastajat.

Tänä vuonna Suomessa ei järjestetä karsintoja kilpailuun, vaan ponit ilmoitetaan suoraan Suomen Hippokseen. Karsintoja ei voida järjestää, sillä ilmoittamispäivä ja ennätyksen lukupäivä ovat samana päivänä, 1. heinäkuuta. Näin karsintoja ei voida järjestää, koska karsintalähdöissä olisi mahdollista, että poni parantaa ennätystään niin, että ei enää saisi kilpailla PM-lähdössä.

Pohjoismaiden mestaruuksiin haluavat valmentajat ilmoittavat poninsa sähköpostitse hanna.narhinen@hippos.fi tai puhelimitse 040 621 4424 viimeistään keskiviikkona 29. kesäkuuta. Valinnat tehdään ja niistä kerrotaan torstaina 30. kesäkuuta.

Suomea edustamaan valitaan ne ponit, joiden vuonna 2022 paras juoksema aika on lähimpänä PM-lähtöjen sarjamäärityksiä. Jos kahdella tai useammalla ponilla on sama vuoden 2022 paras aika, paikka annetaan sille ponille, jolla on parempi koko uran ennätys. Jos sekin on sama, paikka annetaan tänä vuonna paremman statistiikan omaavalle. Viimeisenä vaihtoehtona paikka arvotaan.

Suomen Hippos ry pidättää oikeuden olla valitsematta ponia, jolla ennätys on yli kymmenen sekuntia hitaampi kuin sarjamääritys.

Suomen Hippos ry tukee PM-lähtöjen osallistujien matkakuluja 500 € / poni.